Az első nap az U20 Világbajnokságon

Színvonalas versenyek, Palkovits István a tízezres mezőny első felében

Tamperében napos, szeles időben kezdődtek meg az IAAF U20 Atlétikai Világbajnokság  hatnapos versenyei. A kedd délelőtti programban négy atlétánk állt rajthoz. A várakozásnak megfelelően már az első versenyszakasz is jelezte, hogy az elkövetkezendő napokban népes létszámok, erős mezőnyök küzdenek meg majd a helyezésekért – ebből kaptak ízelítőt pályára lépett fiataljaink is, akik derekasan küzdöttek, de továbbjutás nem kísérte teljesítményeiket.

„– Két akadályfutónk is érdekelve volt a nők előfutamaiban – foglalta össze röviden a látottakat Igaz Bálint technikai vezető. – Pavuk Tira egyéni csúccsal ért célba, de ez továbbjutást nem hozott. Ahogy a befutás után mondta: a második ezret kissé elengedtem. Mógor Boglárka is sok tapasztalatot szerzett a nagy versenyek iramáról, légköréről. A gerelyhajító Máté Fanni a kézilabdától lépett át sportágunkba, a jövőben kamatoztathatja a most megismert világverseny körülményeket. Pázmándi Dominiknál az erősen kavargó szél igen csak befolyásolta a mai délelőttöt.”  

Délután a női rúdugrás selejtezőjében és a férfi 10 000 méter döntőjében volt érdekelt a magyar csapat. Ez utóbbiban 28 futó állt rajthoz és a színeinket képviselő első éves junior Palkovits István  helytállt az afrikai távfutó nemzetek képviselőivel teli mezőnyben. A kecskeméti futó egyéni csúccsal a 13. helyen ért célba: 30:35,87 p (5000 m: 15:09 p). Az előtte végzettek közül 11 olyan atléta volt, aki nem az európai szövetség tagja, a kontinensről senki nem előzte meg. Győzött a kenyai Rhonex Kiprutó/ 27:21,08 p. versenycsúcs!

Rúdugrás selejtezőjében is 28 induló volt. Klekner Hanga jól kezdett, elsőre ugrott 365 és 380 cm után azonban a 395 cm-en tett három kísérlet a végállomást jelentette a debreceniek tehetséges ugrójának. (ml)

A magyar indulók eredményei: 3000 akadály női ef. Pavuk Tira 10:31,40 pb – Mógor Boglárka 10:43,79 p  / gerely női sel: Máté Fanni  43,44 m / távol ffi sel: Pázmándi Dominik 724 cm. / 10 000 m ffi, döntő: 13. Palkovits István 30:35,87 pb / rúdugrás sel: Klekner Hanga 380 cm

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.