Rangos helyezések az ügyességi döntőkben

Farkas Petra ötödik, Endrész Klaudia és Varga Donát hetedik Tamperében

Borús, időnként esős időben versenyeztek péntek délután a junior világbajnokság aktuális indulói, de az időjárás nem befolyásolta, hogy sorozatban színvonalas versenyek kövessék egymást. Részesei voltak ennek a magyar fiatalok is, akik versenyszámaikban jó küzdőképességről tettek tanúbizonyságot.

Kiválóan szerepeltek női távolugróink a klasszikus atlétikai szám döntőjében. A változó irányú szélben mindketten bátran versenyeztek és stabil teljesítményeikkel a legjobb nyolc között végeztek. Az idei magyar felnőtt bajnok Farkas Petra Szenczi László és Forgács Judit tanítványa - hat érvényes kísérlettel, másodikra ugrott 616 cm-rel a rangos ötödik helyen fejezte be a VB döntőt.

Endrész Klaudia Házi Éva tanítványa - múltheti győri ötödik helyezése után az egy korcsoporttal idősebbek között is döntős volt és 608 cm-es eredménnyel a figyelemre méltó hetedik helyen zárta a junior VB-t.

A délutáni programot kezdő kalapácsvető Varga Donát szerezte a magyar csapat első döntős helyezését  - 71,99 méterrel a hetedik helyen fejezte be versenyét/6 kg. Az első éves junior atléta – Németh Zsolt és Németh László tanítványa – 70,80 méterrel jutott a legjobb nyolc közé, majd hatodik kísérletével érte el szép helyezését.

Három előfutam volt a férfiak 4x100 méteres  első körében, a magyar váltó/ Illovszky Dominik, Wahl Zoltán, Pisch Milán, Eszes Dániel az első futam hármas pályáján rajtolt és jó eredményt hozó futással a negyedik helyen értek célba/40,84 mp. Összesítésben a 13. helyen zárt csapatunk/21 váltó indult. Az erős mezőnyben csak 40 mp alatti idővel lehetett döntőbe jutni.

Pénteken délután meglátogatta a csapatot a Helsinki Nagykövetség diplomatája  Dr. Palóczi Péter, aki a válogatott tagjaival együtt szurkolt a pályára lépett versenyzőinknek, a döntősöknek.(ml)

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.