Dobóeredmények az élen a Balaton Bajnokságon

Az elmúlt hétvégén megrendezett 60. Nemzetközi Balaton Bajnokságon  a hazai élvonal több képviselője is rajthoz állt. A változatos küzdelmek élén a dobók jeleskedtek, Halász Bence 78,05 méterrel  nyerte a kalapácsvetést – Pásztor Bence/71,97 m és Hudi Ákos előtt/70,28 m. Szikszai Róbert 62,46 méterig  juttatta el a diszkoszt. A nagy hagyományú verseny eredményei a mellékletben megtekinthetők, amelyek között több fiatal atléta figyelemreméltó teljesítménye is megtalálható.

Úgy érzem, jól ment a verseny, ez a 78 méter kifejezetten jó eredmény, pláne úgy, hogy 3 hét kemény edzésen vagyok túl és alig-alig pihentem a verseny előtt – nyilatkozta Halász Bence. - Ma kis eséllyel, de benne volt a 80 méter is. Amennyiben az első pár dobásnál nem kell keresnem a technikát, akkor talán meg lett volna.”

  „- Kifejezetten jól sikerült a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club hagyományos viadala, a hatvanadik Nemzetközi Balaton Bajnokság, ahol közel kétszázötven atléta tette próbára tudását – foglalta össze a verseny eseményeit Németh Attila, a rendező klub ügyvezető igazgatója. - Nagyszerű időben rendezhettük meg az idei versenyt. Szerencsére a vihar csak jóval később érkezett meg a térségbe, s bár meleg volt, egyáltalán nem tűnt fülledtnek a levegő, így kiváló körülmények várták a versenyzőket.

A legnagyobb izgalmat a férfi és a női kalapácsvető számok tartogatták. A férfiaknál a szombathelyi Halász Bence nagyszerű eredménnyel nyerte meg a Szabó Ernő emlékversenyt. Eredménye bíztató formát jelez az augusztusi Európa-bajnokságra. Orbán Éva négyszer jutott 67 méter fölé kalapácsvetésben/67,13 m – másodikként az idei magyar bajnok Gyurátz Réka végzett/66,42."

A rendezők mintegy hetven versenybírót delegáltak az eseményre, hogy minél zökkenőmentesebb legyen a lebonyolítás.  „- Veszprémben első alkalommal adtak élő közvetítést a dobó számokról – mondta Stiglic Edit, a versenybíróság elnöke. - De nemcsak ezzel, hanem a prizmás méréssel igyekeztünk a Balaton bajnokság rangját emelni.” A futópálya állapotáról a szakember kifejtette, nagyon várják már a felújítást, sajnos több helyütt elkoptak a vonalak, és a rekortán borítás is elöregedett már.

A 60.Balaton Bajnokságot Porga Gyula, Veszprém polgármestere nyitotta meg, aki kiemelte, ragyogó eredmény, hogy 1958 óta nem kopott el a verseny, és volt erő, motiváció a helyi atlétákban, vezetőkben, hogy minden esztendőben a hazai elitet a királynék városába csábítsák. (forrás: rendezők, hungarysport.hu)

Két válogatott váltónk is rajthoz állt szombaton a szlovákiai Dubnica nad Váhomban. A férfi 4x100 m 40,60 mp-el győzött/ Kádasi Zalán, Boros Bence, Szabó Dániel, Sipos János – a női 4x400 méteres csapat 3:35,74 perccel a második helyen végzett/ Molnár Janka, Nádházy Evelin, Kéri Bianka, Mátó Sára.

 

Csatolt dokumentumok: 

Balaton Bajnokság, 2018 - 800 m 1. Kiss Gergő 1:49,51 p

Dátum: 
21 July 2018
Szerző: 
Vindics Péter
Linkelt videó (Youtube, Vimeo)
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.