A Honvéd Kupa második napja is hozott jó eredményeket

Ketten a legjobbak között Lapinlahtiban

A második nap is hozott jó eredményeket a budapesti Iharos Sándor pályán  megrendezett 34. Honvéd Kupán. Élre kívánkozik a Koroknai Tibor és Koroknai Máté  400 gátas futása. A két debreceni atléta EB szinten belüli időt tűzött ki célul, amelyet mindketten sikerrel teljesítettek. A Koroknai fivérek közül Tibor egyéni csúccsal/49,58 mp – a sérülésből felépült Máté idei legjobbal teljesítette a távot/50,51 mp.

Egyéni csúccsal nyerte a rúdugrást Szabó Diana Rozália/415 cm – és 200 méteren a rövidebb távon is első Kádasi Zalán/21,57 mp. Ez utóbbi távon idei legjobbal vehette át az ezüstérmet a pénteken 400-on EB szinttel célba ért Nádházy Evelin/24,29 mp – győzött Nguyen Anasztázia/24,09 mp.

A ritkábban gyalogolt pálya 5000 méteren is több idei legjobb született, így Venyercsán Bence/20:31,40 p – Kovács Barbara/23:10,36 p – Récsei Rita/23:27,90 p  is örülhetett ennek. Vindics Balázs 1:48,84-el nyerte a 800 métert - a férfiak hárompróbájában/100-távol-gerely  a sokoldalú Szabó László  győzött (távol 759 cm).

"- A május eleji edzőtábor után megfájdult az achilleszem, begyulladt, két hónapig pihentettem, de nem javult, igazából még most sem vagyok túl rajta - mondta a debsport.com kérdésére Koroknai Máté. - Július elején viszont úgy döntöttünk, hogy elkezdem az edzéseket, azóta két versenyen indultam, szerencsére mindkettő jól sikerült. Fontos volt számomra, hogy ne menjen el az idei szezon, illetve megpróbáljam teljesíteni az EB szintidőt. Testvéremmel, Tibivel megbeszéltük, próbál nekem segíteni, könnyebb is volt ritmust menni így, hogy előttem futott. Annyira jól sikerült, hogy nem csak nekem lett meg a szintidőm, hanem ő is új egyéni csúcsot futott.

Arra próbáltam törekedni, hogy élvezzem a futást, ez 8-9 gátig sikerült is, utána mintha egy kisebb betonfalnak ütköztem volna, már csak arra törekedtem, hogy beérjek a célba. Ennyi kihagyás után szerintem ez természetes. Nagyon boldog vagyok, hogy meg lett a szintidő és ott lehetek Berlinben, de ugyan így örülök testvérem idejének is. Jövő héten még lesz két keményebb edzésem, próbálok minél jobban ráhangolódni az Európa-bajnokságra, Berlinben szeretném kihozni magamból a maximumot.”

A finnországi Lapinlahtiban  két atlétánk is versenyszáma élcsoportjában végzett. Bronzérmet szerzett 1500 méteren Kazi Tamás/3:40,53 p – és egyéni csúccsal ért negyedikként célba 3000 méteren Gyürkés Viktória/9:05,64 p.

 

Koroknai Tibor 4g 49,58 pb - Koroknai Máté 50,51 sb - Honvéd Kupa, második nap

Dátum: 
28 July 2018
Szerző: 
Lengyák György
Linkelt videó (Youtube, Vimeo)
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.