A döntőben egy új verseny kezdődik…

EB előtt dr.Baji Balázs / Video

Egy hét múlva az elődöntőben kezdi meg szereplését a berlini atlétikai Európa-bajnokságon dr.Baji Balázs. A két évvel ezelőtt ezüstérmes gátfutó az M4 Sportnak  elmondta, a befejezést ismét éremmel a nyakában képzeli el. Az Európa-bajnoki ezüst- és a világbajnoki bronzérem után a kiváló atléta egymást követő harmadik évben állna dobogóra világversenyen.

Nem volt zökkenőmentes a Honvéd gátfutójának felkészülése, az időeredményei is elmaradnak a tavalyiaktól, de az elvégzett munkával elégedett: „Kicsit döcögősen indult a szezonom, de ettől függetlenül voltak nemzetközi sikereim. Nem mondanám azt, hogy elmaradt az elvárásoktól az idei év, de kellett egy kis idő, hogy úgy beinduljon, mint a tavalyi.”

A Gyulai Memorialon futott 13,27-es eredményénél csak három európai futó tudott jobbat ebben a szezonban, de Baji Balázs szerint a döntőben már nem az idő, hanem a mentális készenlét játssza a főszerepet: „Borzasztóan sok tehetséges és jó képességű gátfutó van, tehát mindenképpen ki kell hozni magamból a maximumot, nem lehet lazázni. A döntőben egy új verseny kezdődik, ott már nagyon nehéz bárkinek is lazának maradnia.”

A berlini atlétikai Európa-bajnokság augusztus 6-án, hétfőn kezdődik. (forrás: m4sport.hu)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.