Megkezdődnek az atlétikai EB versenyei

Információk Berlinből / Időrend, rajtlista, eredmény, TV és stream elérhetőségek

„- Vasárnap az atléták helyszíni edzésen ismerkedtek a méreteivel, az elmúlt évtizedekben lebonyolított eseményeivel és az ott elért eredményekkel sporttörténeti helyszínt jelentő Olimpiai stadionnal – számolt be röviden a verseny kezdete előtti napról Rutkovszky Ede ügyvezető igazgató. – Megtörtént a csapatvezetők pályabejárása és a technikai értekezlet is, melyen nyilvánosságra kerültek a selejtező szintek az ügyességi számokban.

A magyar érdekeltségű számokban ezek a következők: férfi kalapács: 76,00 m, férfi diszkosz: 64,00 m, férfi gerely: 82,00 m, női kalapács: 70,00 m. A Berlinben is tomboló hőség miatt (szerdára pl. 37 fokos kánikulát jósolnak) felmerült az 50 km-es gyalogló versenyszám korábbi kezdése, ám a szervezők egyelőre nem módosították az előre meghatározott kezdési időpontokat.

A hétvége jelentős eseménye volt az európai szövetség egészségügyi konferenciája, amelyen többek között szövetségünk keretorvosa, Dr. Kiss Marianna  is beszámolt a MASZ által az elmúlt években lebonyolított egészségügyi felmérés eredményeiről. A hétfői „kvalifikációs nappal”, valamint az ünnepélyes megnyitóval végérvényesen kezdetét veszi a kontinens viadal – amelyet már nagyon várunk.”

A hétnapos kontinens viadal első, selejtezőkből és előfutamokból álló napján hat magyar atléta lép pályára. Kalapácsvetésben Halász Bence és Pásztor Bence; 100 méteren Szabó Dániel és Nguyen Anasztázia, 400 gáton Koroknai Tibor és Koroknai Máté. A teljes rajtlista és időrend, a továbbjutási feltételek a mellékletben olvashatók.

Az események követhetők televíziós csatornákon és internetes/stream közvetítésekben. Az M4 Sport  és Eurosport TV  élő közvetítése - az Európai Atlétikai Szövetség és az m4sport.hu  élő stream  közvetítése biztosítja a versenyek egyidejű megtekintését. Az elérhetőségek szintén megtekinthetők a mellékletek között. (ml)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.