Döntős és elődöntős teljesítmények a nyitónapon

Halász Bence a kalapácsvetés döntőjében! A Koroknai fivérek a 400 gát elődöntőjében

Az atlétikai EB első, hivatalos megfogalmazás szerint „kvalifikációs” – de számunkra már nagyon is érdekes napján hat atlétánk állt rajthoz. Az első versenyszámban, a kalapácsvetés selejtezőjének „A” csoportjában magabiztos versenyzéssel mutatkozott be Halász Bence:  első kísérletével teljesítette a 76 méteres selejtező szintet/ 76,81 m. Rajta kívül a csoportban még a lengyel ranglistavezető Wojciech Nowicki  dobta túl a szintet/76,03 m. A „B” selejtezőben honfitársa, Pawel Fajdek másodikra 77,86  métert ért el, a szintet összesítve négyen dobták túl.

Halász Bence: "- Jól ment a mozgás a bemelegítésnél, lazának éreztem magam, de amikor szólítottak, azért megremegett a lábam." A Dobó se versenyzője hozzátette: képesnek érezte magát, hogy elsőre megdobja a szintet, de félt, nehogy elstresszelje."- Nekem a selejtező mindig nehezebb, ez a nagyobb teher. A döntő majd egy más verseny lesz".

A 400 gát előfutamából jól felépített, önbizalommal teli futásokkal léptek tovább az elődöntőbe a Koroknai testvérek. Koroknai Tibor f utam másodikként, hellyel/50,34 mp QKoroknai Máté  futam negyedikként, idővel jutott a holnapi második körbe/50,70 m q.

"- Az első öt gát lazán sikerült, de utána kicsit rágörcsöltem, mert éreztem, hogy jönnek fel rám. A továbbjutással elégedett vagyok, az idő most nem számít. Majd holnap kifutom magam" - nyilatkozott Koroknai Máté.

 "- Próbáltam végig laza maradni, az eleje talán túl laza is lett, de sikerült, amit elterveztem. Nem is akartam harcolni az első helyért, éreztem, hogy nincsenek mögöttem. A 15. idővel jöttem ide, az elődöntőben bármi lehet" - fogalmazott Koroknai Tibor.

A 100 méteres előfutamokban a férfiaknál Szabó Dániel  jó rajt után 10,64 mp-es idővel fejezte be versenyét – a nők legrövidebb sprintszámában Nguyen Anasztázia  0,9-es ellenszélben 11,72 mp-el ért célba. A továbbjutó eredmény 10,41 mp Q  és 11,61 mp q volt. A kalapácsvetés „B” csoportjában versenyző Pásztor Bence  69,66 méteres dobással fejezte be selejtezőjét.

Kedden reggel a városban kijelölt pályán az 50 km-es gyaloglók kezdenek leghamarabb, 8,35 h/ Helebrandt Máté, Venyercsán Bence és Torma Anett. Délelőtt a stadionban, a diszkoszvetés selejtezőjében Szikszai Róbert és Kővágó Zoltán  lép dobókörébe és Kéri Bianka  a 800 méter első előfutamában rajtol. Az esti programban 18,45 órakor kezdődik a férfi kalapácsvetés EB döntője Halász Bencével  és 19,55-kor a férfi 400 gát elődöntője Koroknai Tiborral és Koroknai Mátéval. (ml/mti)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.