Berlinben búcsúzott a pályaversenyzéstől Papp Krisztina

Atlétikai EB, augusztus 8. szerda este/ Videó

A 13. helyen végzett szerdán este 10 000 méteren Papp Krisztina  a berlini Atlétikai Európa-bajnokságon. A közel teltházas Olimpiai Stadionban 26-an vágtak neki a 25 körös versenynek. Az UTE futója – aki verseny után az M4 Sport mikrofonja előtt jelentette be, hogy ezzel a futással búcsúzik fájó szívvel a pályaversenyzéstől - a mezőny végén helyezkedett, innen tervezte a fokozatos előrelépést, végül 33:20.27  perccel ért célba.

A magyar női távfutás elmúlt közel húsz évének kiemelkedő képviselője 16 éve indult először Európa-bajnokságon, akkor 19 évesen és 236 naposan állt rajthoz 5000 méteren. Papp Krisztina  tervei szerint a jövőben, hasonlóan magas szinten az utcai versenyeken szeretné képviselni a magyar atlétikát.

Az aranyéremért „kenyai” párharc volt várható a címvédő török Yasemin Can (született Vivian Jemutai) és a ranglistavezető izraeli Lonah Chemtai Salpeter között.

Ők ketten hamar elléptek a mezőnytől, de Can nem bírta a tempót, így Salpeter megszerezte Izrael első női aranyérmét atlétikában.

Csütörtökön elkezdődik a hétpróba Zsivoczky-Farkas Györgyivel és Krizsán Xéniával; a 110 gát előfutamában pályára lép Szeles Bálint; rajthoz áll 800 méteren Kazi Tamás.

Este elődöntőben indul Kerekes Gréta és Kozák Luca  100 gáton – amelynek döntője zárja az aznapi programot.  (mti/m4sport.hu/ml)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.