Elkezdődött a hétpróba az Európa bajnokságon

Két előfutamban voltunk érdekeltek csütörtökön délelőtt Berlinben

Számunkra a hétpróbázók: Zsivoczky-Farkas Györgyi és Krizsán Xénia  kezdték meg az EB csütörtöki napját. A 29 rajthoz állt versenyző először 100 méter gáton gyűjthette a pontokat: a két magyar hölgy közül Zsivoczky-Farkas Györgyi  jól hajrázva, 13.91 másodperccel mutatkozott be - Krizsán Xénia  egy erősebb futamban, 13.64-gyel idei legjobbját teljesítette.

Magasugrásban mindkét versenyzőnk azonos pályán versenyzett, Krizsán Xénia  179 cm =sb,  Zsivoczky-Farkas Györgyi  176 cm eredménnyel fejezte be a második próbát. Két szám után a fedettpályás világbajnok brit Katarina Johnson-Thompson  vezet 2193 ponttal, Krizsán Xénia 1996 pontot, Zsivoczky-Farkas Györgyi 1919 pontot gyűjtött. Folytatás este a súlylökéssel.

A 110 méteres gátfutás második előfutamában állt rajthoz a huszadik évében járó Szeles Bálint, aki egyéni legjobbját megközelítve az erős futamban a hetedik helyen ért célba/14,07 mp. A 12 kiemelt atléta mellé – melynek tagja dr.Baji Balázs  is – 13,75 mp q eredmény volt a záró idő. „- Már az meglepetés volt, hogy kijöhettem Berlinbe, ilyen stadionban, ilyen pályán, ennyi néző előtt futni csodálatos" - nyilatkozott az EB-újonc atléta. Hozzátette, két év múlva már minimum a középdöntőig szeretne eljutni.

A 800 méter első előfutamába kapott besorolást Kazi Tamás, aki a tegnapi 1500 méter után ezen a távon is taktikusan helyezkedő futással versenyzett, jól tartotta magát a hajrában is. Végül idei legjobbjától kevéssel elmaradva 1:48.37  perccel futamában negyedikként fejezte be EB szereplését. (Továbbjutó idők 1:48,14 Q – 1:46,99 q.)

Az esti programban a két magyar hétpróbázó és a 100 gát elődöntőjében Kerekes Gréta és Kozák Luca lép pályára színeinkben. (ml/mti)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.