Értékes helyezések pénteken este

Krizsán Xénia hetedik, dr.Baji Balázs nyolcadik / Videók

A péntek esti program két döntős helyezést hozott a magyar csapatnak. Időrendi sorrendben a hétpróba fejeződött be előbb, a hölgyek teljesítették a záró 800 métert, közöttük a Krizsán Xénia is, aki a leggyorsabb volt a mezőnyben/ 2:07,61 p.  Az MTK Budapest atlétája a két nap teljesítményei alapján a hetedik helyen végzett /6390 pont - Zsivoczky-Farkas Györgyi  lábsérülése miatt visszalépett a befejező számtól.

„- Még nem döntöttem el, hogy elégedett vagyok-e vagy sem. A gerelyhajítás volt az egyetlen szám, amelyhez magabiztosan álltam oda, mert tudtam, hogy az jó lehet, erre az sikerült legkevésbé" - mondta Krizsán Xénia a 800 méter után. Hozzátette, hullámzó volt a napja, a távolugrása "olyan jó volt, mint még soha", és a zárószámban is jó időt futott. 

"- A gerely után összetörtem. Jó, hogy volt némi pihenőnk, mert így sikerült összeraknom magamat fejben. A legjobb hatban szerettem volna végezni egyéni csúccsal, mindkettőtől kevéssel maradtam el. Tudom, miben hibáztam, miben kell javítani".

Dr.Baji Balázs  szoros, kiegyensúlyozott mezőnyű 110 gátas döntő résztvevője volt Berlinben. A Bp.Honvéd atlétája futam másodikként/13,41 mp, helyezéssel jutott a fináléba, ahol 13,55-ös idővel végzett a nyolcadik helyen. A döntőt célfotóval a francia Pascal Martinot-Lagarde  nyerte a nagy esélyes orosz Szergej Subenkov  előtt, 13,17-es időt írtak mindkét atléta neve mellé. A harmadik a spanyol Orlando Ortega lett 13.34-cel.

„- Az egyetlen pozitívum a mai napban, hogy sorozatban harmadszor döntőt futottam – mondta Baji Balázs a vegyes zónában.

-  A döntőben nem igazán találtam magamat, kissé nehezebben is kaptam lábra. Közben kicsit hátrébb kerültem, és döntenem kellett, hogy vagy minden marad így, vagy ráteszek egy lapáttal, amiben mindig benne van a hiba.

Egy lapra tettem fel mindent, de nem jött be igazán. Úgy érzem, hogy sokkal több lehetett volna bennem, de valahogy ezt ma nem tudtam kihozni. Megyünk tovább, a döntőnek örülök.”

A magyar EB csapat szombaton csak délelőtt érdekelt a versenyekben. Kovács Barbara és Récsei Rita indul a 20 km gyaloglásban. (ml/mti/m4sport.hu)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.