Gyurátz Réka negyedik a Skolimowska emlékversenyen

Ismét találkoztak egymással az EB dobogós férfi kalapácsvetők

Chorzów-ban került megrendezésre a Kamila Skolimowska emlékverseny, amelynek fő száma a kalapácsvetés volt – tisztelegve a szakág fiatalon elhunyt lengyel olimpia bajnoka előtt -, de az atlétika jónéhány versenyszáma is színesítette még a programot, több kiváló eredménnyel. A viadalon három magyar atléta: Gyurátz Réka, Halász Bence  kalapácsvetők és a gátas Kozák Luca  képviselték döntős szerepléssel versenyszámukat.

Az emlékverseny női kalapácsvetésében rangos mezőny, nyolc fő állt dobókörbe, közöttük az EB-kilencedik Gyurátz Réka, aki a harmadik sorozatban elért 70,32  méteres dobásával a negyedik helyen végzett. Győzött idei legjobbjával a berlini bronzérmes Joanna Fiodorow/74,39 m.  A hölgyek egyszerre versenyeztek a férfiakkal, a rendezők különleges módon – az elismerés jeleként is – csak az idei Európa bajnokság legjobb három versenyzőjét hívták meg. A magyar bronzérmes, Halász Bence 74,94  méterrel a harmadik-, az EB első lengyel Wojciech Nowicki  a második-/77,41 m; a berlini ezüstérmes, többszörös világbajnok honfitárs, Pawel Fajdek az első helyen végzett/79,44 m.

A 100 méteres gátfutásban rajthoz állt Kozák Luca  a hatodik helyen fejezte be versenyszámát, öt ezredre az ötödiktől/13,21 mp. Elsőként a fehérorosz Elvira Herman  ért célba/12,87 mp. A mellékelt eredménylista több jó eredményt tartalmazz, így pl. az Egyesült Államok-beli  fedett VB bronzérmes Ronnie Baker  a világ idei legjobbjával nyerte a 100 métert/9,87 mp – és dobogóra állt 400 méteren (!) a férfi hármasugrás olimpiai és világbajnoka, Christian Taylor/45,34 mp. (ml)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.