Az EB bronzérmese nyert Tapolcán

Rangos résztvevők a Dr. Papp Pál - Csermák József emlékversenyen

A férfiaknál az elmúlt hétvégén az újdonsült Európa-bajnoki bronzérmes Halász Bence nyerte a dr. Papp Pál-Csermák József kalapácsvető emlékversenyt. Igazán illusztris mezőny gyűlt össze az idei kalapácsvető találkozóra. Halász Bence mellett az Európa-bajnokságon ugyancsak döntőbe jutott Gyurátz Réka  is részt vett az eseményen. Eljött a szlovének pekingi kalapácsvető bajnoka, Primos Kozmus, aki edzőként képviselte hazája színeit.

A hagyományos versenyre a VEDAC, a Pápai AC, a Szombathelyi Dobó SE, a Vitalitás SE, a székesfehérvári ARAK, a Németh-Gerely AC SE, a Tamási TAM BAU SE, a KARC, a Haladás VSE, a Győri Atlétikai Club, valamint több szlovén kalapácsvető  nevezett a viadalra. Több mint 150 jelentkezés érkezett előzetesen

A szokásokhoz hűen az eseményt a névadók előtti tisztelgés vezette fel, a klubok képviselői, az edzők, a szervezők megkoszorúzták az emlékfalat.

A dr.Papp Pál-Csermák József emlékversenyt, vagyis a férfiak erőpróbáját Halász Bence 75.79 méteres  eredménnyel nyerte. A nőknél Gyurátz Réka 69. 25 méterrel  győzött, megelőzve a szlovén Spiler Barbarát, Primos Kozmus tanítványát.

A junior nőknél a Dobó SE képviselője, Németh Zsanett 58.51 méterrel volt a legjobb. A férfiaknál a veszprémi Czeller Gábor nyert 69 méterrel, Az ifiknél – szintén hat kilós szerrel - Doma Benedek (Dobó SE) 68.77 méterrel utasította maga mögé a mezőnyt.  Az újonc, ifjúsági korosztály számára hirdették meg a Horváth László emlékversenyt, itt öt kilogrammos kalapáccsal dobtak a résztvevők. Az aranyérmet Doma Benedek vehette át 68.77 méterrel.

A serdülőknél Viszkeleti Vencel (Dobó SE) nyert 60.74 méteres új egyéni csúccsal. Négy kilós kalapáccsal is Viszkeleti Vencel volt a legeredményesebb (69.18 m). Ugyanitt az újoncoknál a Dobó SE-től Koós Gábor (39.58) szerzett első helyet. A három kilós kalapáccsal rendezett újonc viadal szintén a Dobó SE sportolójának sikerével ért véget, Lovas Patrik 58.36 méterrel állhatott fel a dobogó tetejére.

Az ifi lányoknál a VEDAC-os Gombás Petra több mint egy méterrel előzte meg az ezüstérmest, 58.32 méterrel diadalmaskodott. A serdülő lányok megméretése Csatári Jázmin győzelmével ért véget. A VEDAC tehetséges kalapácsvetője új egyéni csúccsal, 57.69 méterrel győzött.

Az újoncoknál a Dobó SE-t képviselő Viszkeleti Villő dobott a legmesszebbre (52.13 m), két kilós szerrel pedig 65.80 méterre repült a kalapácsa, amivel szintén megnyerte a kategóriát. (forrás: Németh Attila)

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.