Egy arany- és négy bronzérem a para EB-n

18 helyezés a legjobb nyolc között

Berlinben került megrendezésre a Para Atlétika Európa-bajnokság. A földrész atlétikai EB-je után a para atlétáknak is kiváló versenyt rendeztek a szervezők: a szállás, az étkezés, a transzfer, maga a verseny méltó volt egy kontinensviadalhoz. Az egy héten át tartó megmérettetésen izgalmas, színvonalas küzdelmek követték egymást. Az erős mezőnyben a kilenc fős magyar csapat a várakozásnak megfelelően szerepelt.

A küldöttség egy első és négy harmadik helyezéssel zárta a dobogós és további tizenhárom 4-8. helyezést szerzett a legjobb nyolc között. Európa-bajnoki aranyérmet nyert az idén debütáló Ekler Luca  távolugrásban - aki nem ismeretlen az atléták körében, eddig az épek között versenyzett.

Bronzérmesek lettek a Biacsi-ikrek: Ilona 800 - Bernadett  1500 méteres síkfutásban állhatott fel a dobogóra. Az Európa-bajnokságon kísérleti jelleggel megrendezett futó kerékpár versenyen Laklia Bernadett  szintén harmadikként végzett és Európa-bajnoki győzelme mellett Ekler Luca  200 méteren bronzérmet is szerzett. (forrás: Oroszi Zsuzsanna)

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.