Fókuszban a junior és ifjúsági liga-döntő

Az elmúlt hétvégi Szuper Liga és Serdülő Liga döntők után a most következő szombaton és vasárnap a juniorok és ifjúságiak  hasonló fináléja következik.

A szintén az MTK Budapest  atlétikai létesítményében, a már eddig is jó házigazdának bizonyult Lantos Mihály Sportközpontban  megrendezésre kerülő eseményen, a két korcsoport 72 versenyszámában döntik el a fiatalok az idei liga-sorrendeket (36 – 36 junior, ill ifjúsági: 18 - 18 ffi, női).

A sorozatok döntőjébe versenyszámonként max. a legjobb nyolc – nyolc atléta juthatott be. A helyezések alapján a kiírásnak megfelelően pénzdíjak is kiosztásra kerülnek. 

A végső nevezési listák alapján pályára lépnek a két korcsoport legjobbjai, közöttük a tamperei junior VB-n  jól szerepeltek és a győri U18EB  eredményes versenyzői Ez utóbbiakra, az ifjúságiakra még idén vár egy komoly feladat: az októberi Buenos Aires-ben lebonyolításra kerülő Ifjúsági Olimpia.

A verseny szombaton 13,00 órakor a ifi leányok kalapácsvetésével kezdődik – vasárnap az első szám 12,30 órakor az ifi fiú kalapács. (ml)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.