Száz kilométeres távval búcsúzott Czukor Zoltán a versenygyaloglástól

Hősies küzdelemben teljesítette elsőként az 55 éves Czukor Zoltán  a pályafutását lezáró 100 kilométeres búcsúversenyt. A kiváló atléta, aki jelenleg a dombóvári Szuhay Sportcenrum létesítményvezető-helyettese, augusztus közepén szülővárosában, Komlón  akasztotta szögre véglegesen a gyaloglócipőit

Legendás versenyzőkből álló minimezőny állt rajtvonal mögé a háromszoros olimpikon, ötszörös világbajnoki résztvevő, sokszoros magyar bajnok, ötvenháromszoros válogatott, több extrém hosszúságú gyaloglóverseny győztesének, Czukor Zoltánnak búcsúversenyén.

Ott volt a távgyaloglás legendája, az orosz Dimitrij Oszipov, aki ráadásul a viadal napján lett 52 éves. Eljött a női szenior világversenyek rendszeres dobogósa, a francia Claudine Anxionnat, valamint a több mint 800 ultragyalogló versenyen elindult honfitársa, Emannuel Tardi. A versenysporttól 42 év után ez alkalommal elköszönő magyar atlétát, legfiatalabb résztvevőként a riói olimpikon Srp Miklós próbálta hozzásegíteni a győzelemhez és a tervezett, de a nagy kánikulában végül elmaradt korosztályos világcsúcsjavításhoz

Czukor Zoltánhoz menetközben közel 60 amatőr gyalogló csatlakozott - akiknek a támogatásával a szakág kiemelkedő eredményességű versenyzője hősiesen küzdött a távval, és végül 11 óra 10 perc 43 másodperces  idővel teljesítette a 137 körös megmérettetést.

Az eredményhirdetésnél Polics József, Komló polgármestere adta át a jól megérdemelt díjat a győztesnek, az ezüstérmet kiérdemlő orosz gyaloglónak, valamint a harmadikként és negyedikként célba érő francia résztvevőknek. (forrás: dombormedia.hu)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.