CSB döntő, OB félmaraton, IAAF Kontinentális Kupa

Halász Bence az Európa válogatottban lép pályára / Mellékletek

Mozgalmas hétvége következik a hazai és a nemzetközi atlétikában. Magyarországon szombaton és vasárnap kerül sor az idei Csapatbajnokság  döntőjére, együtt a Serdülő CSB  fináléjával. Budapesten vasárnap délelőtt a félmaraton bajnoki  címekért és helyezésekért futnak a legjobbak  – Csehországban az IAAF kiemelt rendezvénye áll a középpontban: a Kontinentális Kupa, amelyen a földrészek válogatottjai mérik össze tudásukat. Az olaszországi Majanoban serdülő- és gyermek viadalra kerül sor.

Székesfehérváron  a hagyományokhoz híven két CSB döntőre kerül sor. A felnőttekkel egy pályán a serdülők is kétnapos viadalon döntik el a 2018. évi erősorrendet. Magyarország Atlétikai Csapatbajnokságának döntőjébe két elődöntőből jutott be az első hat-hat helyezett. Keleten a Bp. Honvéd – Nyugaton az MTK-UTE együttese végzett az élen. A szeptember 8-9-i döntő résztvevői:

BHSE / DSC-SI-NYSC / Dunamentiek / FTC  / GEAC-Ikarus / Konok Kunok / MTK-UTE / Pannon Duo /   Pannónia Príma / SavArra  / SVSE / Viharsarok. A verseny tudnivalói, a nevezések a mellékletekben olvashatók. A pályára lépő együttesekben a hazai élvonal legjobbjainak jelentős része tervezi indulását. A verseny külön honlapon részletesen és folyamatosan követhető lesz – illetve a MASZ honlapján is online megjelennek majd az eredmények

A 2017. évi döntőt a DSC-SI – NYSC  együttese nyerte, a BHSE végzett a dobogó második fokán, a harmadik legtöbb pontot az UTE – MTK Budapest gyűjtötte. A Serdülő CSB-t tavaly a VEDAC  csapata nyerte, az Ikarus BSE és a Gödöllői EAC előtt.

Magyarország Félmaraton Bajnoksága vasárnap Budapesten szólítja rajthoz a szakág képviselőit. A 33. Wizz Air  Budapest Nemzetközi Félmaraton részét képző esemény versenyközpontja és a rajtja idén a városligeti munkálatok miatt Lágymányoson lesz – jelentkezés az ELTE Campus Északi tömbjében.

 A nevezések alapján a nyolc órai rajtnál ott lesz a két címvédő: Csere Gáspár és Kácser Zita – de a hazai élvonal képviselői közül tervezi indulását Gregor László, Jenkei Péter, Galamb Csaba, Kovács Tamás,  Gulyás Vera, Staicu Simona és társaik.

A versenyszámok: felnőtt férfi és női félmaraton, egyéni és hármas csapat. U23 (1996-97-98) férfi és női félmaraton, egyéni és hármas csapat. Az idei Félmaratoni OB is részét képezi az atlétikai CSB Döntőnek, a helyezettek közül csapatbajnoki pontot kapnak a CSB-re is határidőig benevezett versenyzők.

A hétvége kiemelkedő nemzetközi  eseménye a csehországi Ostravában megrendezésre kerülő IAAF Kontinentális Kupa, amelyen földrészek válogatottja versenyez egymással. A Világkupa néven 1977-ben kezdődött sorozat immáron 13. alkalommal szólítja rajthoz a kontinensek képviselőit.

A sok nagy versenynek helyt adott Metsky stadionban most szombaton és vasárnap Afrika, Amerika, Ázsia-Oceánia és Európa  két-két élvonalbeli atlétája lép pályára. A vasárnapi programban szereplő kalapácsvetésben Európa-válogatottként áll dobókörbe Halász Bence. A mellékletben többek között megtalálható, hogy hol és hogyan követhetők a verseny eseményei, az IAAF YouTube  csatornáján stream közvetítés is szerepel a lehetőségek között. (ml)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.