Címvédések a félmaraton OB-n

Csere Gáspár és Kácser Zita a dobogó tetején

Jó futóidőben teljesítették a félmaraton távot az idei országos bajnokság  indulói és a versenyek helyt adó 33. Wizz Air  Budapest Nemzetközi Félmaraton  több mint 900 magyar településről és több mint 70 országból érkezett résztvevői. A budai és pesti Dunaparton kijelölt 21 km-es távon mindkét nemben megvédte címét a tavalyi bajnok. A férfiaknál Csere Gáspár az OB győzteseként 1;07:17 órás idei legjobbjával ért célba– megelőzve az egyéni csúcsot futó Jenkei Pétert/1;07:29 ó. és az idei legjobbat teljesítő Koszár Zsoltot/1;07:54 ó.

„- Úgy jöttem, hogy mindenképp jó lenne a tavalyi, országos bajnoki címet megvédeni, hála Istennek, ez sikerült – nyilatkozta a beérkezés után Csere Gáspár. -  Kemény futás volt. Nagyon kellett a józanság, a higgadtság, de sikerült végig jól megoldani a helyzeteket.”

A női mezőny nem produkált olyan szoros befutót, mint a férfiaké biztosan győzött Kácser Zita/1;17:47 ó. Második helyen a tavaly is ezüstérmes Gulyás Vera/1;19:38 ó – harmadikként Szabó Nóra  teljesítette a távot/1;19:52 pb.  

Az U23 bajnokság aranyérmét Dénes Ervin/1;11:53 ó és Pataki Anna nyerte/1 ;20:27 ó.

A csapatversenyt a férfiaknál a VEDAC nyerte/Koszár Zsolt, Kovács Tamás, Fonyó Sándor – a nőknél a BHSE vehette át az aranyérmet/Szabó Nóra, Horváth Tímea, Hornyák Zita. U23 csapatban a SzOESE férfi hármasa állhatott fel a dobogó legfelső fokára/Kovács Attila, Jacsev Sámuel, Petrovics Alex.(ml/hirtv.hu)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.