Az EB sikerekre emlékeztek a para atléták

Ünnepi eseményre gyűltek össze az idei Para Atlétikai Európa bajnokságon  eredményesen szerepelt magyar versenyzők és a sikeres részvételért sokat tett szakvezetők, edzők. A Berlinben rendezett viadal erős mezőnyében a kilenc fős magyar csapat jól szerepelt - a legjobb nyolc között egy első, négy harmadik és további tizenhárom 4-8. helyezést szerzett.

Európa-bajnoki aranyérmet nyert Ekler Luca  távolugrásban, aki idei eredményével kategóriájában a világcsúcsot is tartja. Bronzérmes helyen ért célba Biacsi Ilona/ 800 m, Biacsi Bernadett/ 1500 m - és EB győzelme mellett Ekler Luca  200 méteren. Az Európa-bajnokságon kísérleti jelleggel megrendezett futókerékpár versenyen Laklia Bernadett  szintén harmadikként végzett. A további helyezettek is kategóriájukban rangos eredményekkel járultak hozzá a csapat sikeréhez.

Ezt a teljesítményt és a magyar para atléták küzdőképességét, a szakág baráti, szeretetteljes légkörét emelte ki üdvözlő beszédében Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke és Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke. Mindkét szövetségi vezető köszönetének adott hangot mindezért és reményét fejezte ki, hogy a para atléták az elkövetkező években is hasonlóan magas szinten vesznek részt a sportág hazai és nemzetközi életében – amelyhez a lehetőségekhez mérten továbbra is segítséget nyújtanak. A para atléták szövetségi kapitánya, Oroszi Zsuzsanna  röviden felelevenítette az izgalmas és érzelemdús berlini napokat és érintette, a jövő évi VB-vel az élen a következő kiemelkedő feladatokat.

A köszöntő beszédeket követően Urr Anita, a paralimpiai bizottság főtitkára plakettek és oklevelek átadására kérte fel a két szövetség vezetőjét. Az ünnepség szép befejező pillanat volt, amikor Ekler Luca  bronzérmét Laklia Bernadett  nyakába helyezte, mivel a fiatal atlétának eredményhirdetésére Berlinben, a versenyszámában elért harmadik helyezése után nem került sor. (ml)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.