Kilenc első hely a 33 dobogós teljesítmény élén

Második a magyar csapat az öt nemzet U16 viadalán

Napsütéses, de hűvös, szeles időben versenyeztek Magyarország, Horvátország, Csehország, Szlovénia és Szlovákia  16 éven aluli válogatottjai Győrben. A már nemzetközi szinten is jól ismert Olimpiai Sport Parkban 31 szám került lebonyolításra, melynek összesített pontversenyében a magyar válogatott a második helyen végzett. A sorrend: CZE 447 p - HUN 426,5 – SLO 265 – CRO 248,5 – SVK 226 p.

A magyar U16 válogatott tagjai – az elmúlt évi versenyhez hasonlóan – összesen 33 dobogós helyezést szereztek/ 9 első - 14 második – 10 harmadik,  melyek között négy alkalommal kettős győzelemnek ürülhetett a csapat/ leány kalapács, leány 2000 m, leány diszkosz, fiú rúdugrás.

A viadal magyar győztesei: Tatai Zalán/ 100 m, Banovics József/ R, Magyari Kristóf/ G, Csuta Dorottya/ 2000 m, Keszthelyi Luca/ M, Kövér Fanni/ D, Zimmermann Lili/ K, Kövér Fanni/ G, Spiller Tiziana/ 3000 m gyaloglás.

  „- Szépen küzdöttek a gyerekek, büszkék lehetünk a fiatal magyar atlétákra – mondta rövid értékelése elején Lengyák György utánpótlás referens. – Jól küzdött a csapat, nem egyszer az erős hideg szél is nehéz feladatot adott mindenkinek. A két legjobb magyar versenyző különdíját a lányoknál Kövér Fanni  kapta, nemcsak két győzelméért, hanem a diszkoszvetésben elért négy méteres egyéni csúcs javításáért is. A fiúknál is dobóatléta, az eddigi legjobbját hat méterrel túlszárnyaló gerelyhajító, Magyari Kristóf  vehette át a szép trófeát. 

A bíztató eredményeket elért győztesek, helyezettek közül külön megemlíteném Spiller Tizianát, aki immáron harmadszor volt eredményes tagja a serdülő válogatottnak, már 13 évesen is indult a viadalon. De ide kívánkozik a 2000 méteren kettős győzelmet aratott versenyzőink teljesítménye is. Csuta Dorottya  még jobb időeredményét az időnkénti nagy szél akadályozta meg; társa, Varga Gréta  jó futása látványos hajrájáról is emlékezetes marad. Elégedett vagyok mindkét 4x100 méteres váltó  teljesítményével, hasznos volt az egy héttel ezelőtti közös váltóedzés Székesfehérváron.

A jó versenyeket hozó válogatott viadal végén a gyerekek számára szép záróélmény volt az eredményhirdetés, ahol a díjakat a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, Gyulai Miklós  adta át. Köszönet a legtöbb válogatottat adó Arak Up.Akdémiának, hogy egy szurkoló csoportot szervezve buzdították U16 csapatunkat. Azt kicsit sajnáltam, hogy néhány esetben a szülők már az eredményhirdetés előtt elvitték gyermeküket, így ők nem lehettek részesei a felszabadult ünneplésnek. Ez a hagyományos találkozó idén is betöltötte szerepét, a sportág legfiatalabb versenyzői nemzetközi megméretésen vehettek részt, motivációt kapva az elkövetkező évekhez.” (ml)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.