Javuló edzéskörülmények Keszthelyen

A jövőben műanyag futósáv és távolugró pálya segíti a felkészülést

A Magyar Olimpiai Bizottság kiemelt sportágak sportfejlesztési elképzeléseinek 2014-2020. évre vonatkozó támogatása tette lehetővé Keszthelyen azt a 25 milliós beruházást, amelyhez Keszthely Város Önkormányzata is jelentős, 15 millió forint összeggel járult hozzá.

Szeptember 28-án került sor a Pannon Egyetem keszthelyi sporttelepén a 120 m hosszú műanyag futósáv, műanyag távolugró nekifutó és két helyen felújított távolugró gödör ünnepélyes átadására.

A beruházást megvalósító Keszthely Városi Diáksport Egyesület elnöke, Dr. Kardos József  így vélekedett a beruházás fontosságáról: „- Kevés olyan jegyzett, jó eredményeket elérő egyesület van az országban, ahol salakos pályán történik az atléták felkészülése.

Az elkészült műanyag pályák nagyban segítik a különböző versenyekre történő felkészítést, valamint hozzájárulnak a helyi egyetemi hallgatók sportolási lehetőségeinek bővüléséhez is. Továbbá segítség Keszthely város sportolni, mozogni vágyó lakóinak, hiszen időjárástól függetlenül lehet használni a műanyag borítású pályákat”.

Az ünnepélyes átadáson részt vett a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, Gyulai Miklós is, aki a sporttelep kiváló adottságai alapján előrevetítette a beruházás második ütemét: mint mondta, lehetőséget lát, hogy a fejlesztések néhány éven belül folytatódhatnak a sportpályán.

Az elnök úr látván az eddigi felkészülési lehetőségeket, még elismerőbben szólt a keszthelyi atléták eddigi eredményeiről.

Az ünnepélyes átadáson Nagy Bálint  Keszthely alpolgármestere kiemelte, hogy a sportolók és edzők igényeire alapozták meg a fejlesztési irányokat, s szólt város és egyetem együttműködéséről.

A sporttelep üzemeltetési feladatait ellátó Pannon Egyetem képviseletében Hegedüsné dr. Baranyai Nóra  dékán-helyettes ugyancsak az összefogás és a sport fontosságára hívta fel a figyelmet.

A kivitelezési munkálatokat a Németh és Társa Kft. végezte. Az atléták, a város sportolni vágyó lakói már birtokba is vették az új létesítményeket.  (forrás: KVDSE)

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.