Csütörtökön kezdődnek az atlétikai versenyek az Ifjúsági Olimpián

A magyar sikerekkel kezdődött Ifjúsági Olimpián  az atléták az utolsó simításokat végezik a sportok királynőjének október 11-én rajtoló versenyei előtt.

„- Edzettünk, részt vettünk megnyitón, megbeszéléseket tartottunk az elmúlt időszakban – jelentkezett Buenos Airesből Lengyák György csapatvezető. - A megnyitóra a város központjába először az edzőket, majd egy órára rá a versenyzőket vitte be több mint egy tucat autóbusz. Teljesen külön helyeztek el bennünket, így a mellékelt fényképeken ezúttal egyetlen versenyző sem látható.

A nagyon színvonalas megnyitó ünnepség a Obelisco (Obeliszk) téren volt, amelynek központjában a 68 m magas emlékmű található. Az impozáns építményt a Spanyolországtól való elszakadás, a függetlenség napjának megünneplésére emelték 1936-ban. A megnyitó egyik fénypontja volt, amikor a szédítő magasságból Argentina zászlaját lengetve ereszkedett alá egy ember.

Eddigi fő program az edzés volt, kedden megtartották a technikai értekezletet, szerdán délre ígérték a rajtlistákat és ekkor kapjuk meg a rajtszámokat is.” (lgy)

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.