Teljesült a világbajnoki pályázat fontos feltétele

A kormány garanciával támogatja a budapesti rendezést

Magyarország Kormánya a szerdai kormányülésen döntött arról, hogy pénzügyi garanciát vállal a 2023-as IAAF Atlétikai Világbajnokság esetleges budapesti megrendezésére.

A rendezési költségeket biztosító kormánygaranciát a kandidálóknak november 1-ig kell bemutatniuk a Nemzetközi Atlétikai Szövetségnek (IAAF), mely december 4-én határoz az öt év múlva esedékes világverseny rendezőjéről. A nemzetközi szövetséget vezető Lord Sebastian Coe  júliusi nyilatkozata alapján „Budapest a preferált pályázó” az eseményre.

Az IAAF által is előzetesen jóváhagyott költségvetés szerint a világbajnokság rendezése 31,5 milliárd forintba kerül.

Az atlétikai világbajnokság a világ egyik legnagyobb, legjelentősebb sporteseménye, mely több mint 1.2 milliárd tévénézőt vonz a készülékek elé. Megrendezése népszerűsíti Magyarországot és Budapestet, több tízezer vendégéjszakával gazdagítja a turizmust és a vendéglátást.

„Örömmel fogadtuk Magyarország Kormányának döntését miszerint garanciavállalásával támogatja pályázatunkat a 2023-as világbajnokság megrendezésére” – mondta Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke. „A kandidálás során az eddigi akadályokat sikeresen vettük, most fordultunk a célegyenesbe, és ilyenkor jön legjobbkor a biztatás, a megerősítés” – tette hozzá a világbajnoki döntős, korábban országos csúcstartó sprinter.

„A határozat egy részről elismerés számunkra, hogy Magyarország Kormánya bízik a sportágban és szervezési tapasztalatunkban, másrészről biztosíték az IAAF felé, hogy egységes, komoly kandidációról van szó” – vélekedett Deutsch Péter, a pályázati bizottság elnöke.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.