Gyászhír

Életének 65. évében elhunyt a hetvenes évek eredményes középtávfutója, Hrenek János. Az egyéni magyar bajnoki címmel/1500 m, váltóbajnoki aranyérmekkel, korosztályos OB első helyekkel és számtalan helyezéssel fémjelzett sikeres pályafutását nemzetközi szinten, sokszoros válogatottként – többek között fedett EB szerepléssel, ifjúsági EB ötödik helyezéssel tette még emlékezetesebbé.

Legjobb eredményei ma is az örökranglisták első felében találhatók: 800 m 1:47, 5/1978 - 1500 m 3:39,5/1977. Tagja volt az FTC 4x800 méteres váltójának, amely a kor erős hazai konkurenciájában napjainkban is fennálló országos csúcsot ért el 1977-ben/7:20,6 p.

A szerény sportember egész életét az atlétika szeretete fonta át. Nehéz, betegségtől sújtott utolsó éveit a család mellett a sportbarátok, a futótársak, a közös edzőtáborok, az izgalmas versenyek emlékei tették könnyebbé. 

Hrenek János  végső kérése volt, hogy a számára sok szép edzőtábori élményt adó, második otthonaként szeretett Tatán helyezzék örök nyugalomra. A sportág, a távfutók közössége a kiváló atléta eredményeire, versenyeire, személyére tisztelettel emlékezik.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.