Szintekkel lehet kvalifikálni a dohai VB-re

2019-ben még nem vezeti be az új kvalifikációs rendszerét az IAAF

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség a napokban adott ki hivatalos közleményt a jövő évi szabadtéri világbajnokságra vonatkozó kvalifikációról. A szervezet a tervek szerint 2019-től bevezeti az új világranglistát, azonban a Doha-i VB-re még nem ez alapján lehet majd kijutni.

A nemzetközi szövetség elnöke, Sebastian Coe  kiemelte, az új világranglista bevezetése és használata a kvalifikációnál a legjobb megoldás, de az IAAF szeretne időt adni minden érintettnek (versenyzők, edzők, tagszövetségek), hogy átlássák a rendszert. Az új világranglista januártól kerül bevezetésre, azonban a tokiói olimpia előtti utolsó felnőtt szabadtéri világbajnokságra az eddigiekben is használt, ismert rendszer szerint lehet majd indulási jogot szerezni.

Egyéni számokban a következő módokon lehet IAAF kvalifikációt szerezni a VB-re:  - Az IAAF-szint elérésével;  - Meghatározott versenyeken elért helyezéssel; - A vb-címvédőnek, valamint a Gyémánt Liga és a Challenge-sorozatok (kalapács, gyalogló, összetett) győztesének járó szabadkártyával; - A top lista alapján, ha az egyéb módon kvalifikált benevezettek száma nem éri el az IAAF által meghatározott indulói célszámot.(További részletek a mellékletekben olvashatók)

Váltószámokban az IAAF kvalifikáció a következő módon szerezhető meg: - A 2019-es IAAF World Relays-en (Váltó Világbajnokság) elért eredménnyel; - A top lista alapján az IAAF indulói célszámnak megfelelően.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség december elején hozza nyilvánosságra a vb-szinteket.  A jövő évi világbajnokságra szeptember 27 – október 6. között kerül sor Katar fővárosában.   (forrás: iaaf.org)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.