Öröm Győrben és Buenos Airesben

Huller Dániel az év nagy versenyeiről

Korosztályos Európa-bajnokként és ifjúsági olimpiai ezüstérmesként zárta a 2018-as szabadtéri atlétika-szezont Huller Dániel, a Dunakeszi VSE 400 méteres gátfutója. A fiatal tehetséggel az év csúcspontjairól és jövőbeli terveiről beszélgetett az utanpotlassport.hu.

A 17 esztendős Huller Dániel  Győrben a francia Martin Fraysse-szel holtversenyben, 50,63 másodperces idővel lett ifjúsági Európa-bajnok 400 méter gáton/84 cm. Győzelme Buenos Aires-i kvótát ért, ahol egy újabb dobogós helyezéssel, ezúttal egy ezüstéremmel koronázta meg 2018-as teljesítményét.

A győri ifjúsági Európa-bajnokság vagy a Buenos Aires-i ifjúsági olimpia volt az idény fénypontja?
– Az Európa-bajnokság volt a fő versenyem, s az is volt a legfőbb cél, hogy ott sikerüljön felállnom a dobogóra. Már csak azért is, mert az ifjúsági olimpiai részvétel egyáltalán nem volt biztos, a kvótát is az EB-n lehetett megszerezni. Arról nem is beszélve, hogy egészen különleges élmény volt hazai pályán futni.

– Több szempontból is sporttörténelmet írtál. Egyfelől az első magyar lettél, aki 400 gáton korosztályos Európa-bajnoki címet szerzett, másfelől az sem gyakori – ha jól tudom ez volt az első – hogy holtversenyben, két győztest hirdettek.
– Több száz, talán ezer szurkoló előtt olyan energiák szabadultak fel bennem, amire nem is számítottam. Örülök, mert nagyon jól sikerült futás volt, kiadtam magamból a maximumot. Furcsa volt úgy állni a dobogó tetején, hogy mellettem volt a francia fiú, de igazából csak arra gondoltam, hogy ugyanúgy ott van a nyakamban az aranyérem, mintha egyedüli győztes lettem volna.

– Ha már furcsaságok… az októberi ifjúsági olimpia versenykiírása sem volt éppen hétköznapi.
– Nem volt jó, de ebből kellett kihozni a lehető legtöbbet.

– Gondolom, kevésbé a két egyenértékű verseny jelentette a problémát, hanem inkább az, hogy az előfutamnak beillő futásnál gyengébb mezőnybe kerültél, mint a legfőbb rivális, későbbi győztes Degucsi Haruto…
– A japán fiú egyszerűen jobb formában volt, így utólag azt mondom, nem sokat számított a két futam közötti erőkülönbség. Számára ez volt a szezon főversenye, korábban megvolt a kvalifikációja, így nyugodtan időzíthette ide a legjobb formáját. Nem érzem rosszul magam emiatt.  Boldog vagyok az ezüstéremmel... A teljes beszélgetés a mellékletben olvasható (forrás: K.T.I. utanpotlassport.hu)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.