Böhm Lilla második győzelme a liga-sorozatban

Mezei futó Magyar Liga verseny Salgótarjánban

A Magyar Atlétikai Szövetség két kiemelt programjának keretében rendezett nagyszabású mezei futóversenyt a Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC). A város önkormányzata által is támogatott rendezvény nem csupán a mezei liga futamoknak, hanem egy országosan nyílt Sport XXI-es régiós állomásnak is otthont adott. A 9-12 évesek között több mint hatvanan “avatták fel a pályát”, amely a legfiatalabbaknak a Tóstrand és a horgásztó környékén, az idősebbek számára pedig a strand területén is átvezetett. .

A Mezei futó Liga szezon harmadik fordulójára az ország minden pontjáról érkeztek versenyzők, többségük először járt a hosszú idő után újra országos eseményt rendező nógrádi megyeszékhelyen.

A felnőtt nőknél Póstelek után ismét a honvédos Bőhm Lilla  állhatott fel a dobogó legfelső fokára: „- Kicsit technikásabb pálya fogadott, mint amire számítottunk, de jól futható volt. Nem vagyok százszázalékos formában, hiszen egy edzőtábor után vagyok, így még jobban örülök, hogy sikerült nyernem, összességében tetszett a futam"- mondta a győztes, aki négy másodperccel előzte meg Pataki Annát  (KSI SE). Harmadikként Kószás Kriszta  (TSC- Geotech) teljesítette a távot.

A férfiaknál a még junior korú Palkovits István  (KARC) szerezte meg a győzelmet Bicsák Bence  (Psn Zrt.) és Kovács Balázs  (BHSE) előtt. „- Eddig még nem jártam Salgótarjánban, jól éreztem magam. Jó állapotban vagyok, megfelelő irányba halad a felkészülésem. A pálya jól futható volt, a salakos rész is feküdt a lábamnak, ott dőlt el a verseny" - értékelt az első helyen célba ért kecskeméti fiatal.

A néhol szemerkélő esőben lebonyolított versenyen, a támogatóknak köszönhetően minden versenyző zsíros kenyeret és forró teát kapott - a Sport XXI résztvevőit pedig csoki fogadta a célban. A dobogósok helyi finomságokat is kaptak az érmek mellé. A díjátadások során két nógrádi mezei futó legenda működött közre; a kétszeres olimpikon, EB második, 11-szeres mezei bajnok Mecser Lajos, és a félmaraton csúcstartó, mezei VB-t is megjárt salgótarjáni edző, Kadlót Zoltán. (infók és fotók: Bakos László)

Felnőtt/abszolút dobogósok és a korcsoportos győztesek/Salgótarján: Férfiak/ 6,0 km: 1 Palkovits István 21:27 - 2.  Bicsák Bence 21:34 - 3. Kovács Balázs 22:00 / U20 6,0 7km: 1. Palkovits István 21:27 / U18 4,5km: 1. Sós Barnabás DSC-SI 17:19 / U16 4,5 km: 1. Baier Kristóf  Tempo-Aqua 17:59 p.

Nők/ 4,5km: 1. Böhm Lilla 18:24 - 2. Pataki Anna 18:28 - 3. Kószás Kriszta 19:14 / U20 4,5 km: 1. Pavuk Tíra Békéscsabai AC 19:48 / U18 3,0 km: 1. Varga Gréta Barbara SVSE 12:20 / U16 3,0 km: 1. Csuta Dorottya Pegazus Atlétika 12:05 p.

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.