Közgyűlést tartottak a zalaegerszegi atléták

Kiemelt egyesületként kezeli a város a Zalaszám-ZAC-ot

A Megyeháza Deák-termében tartotta éves közgyűlését a Zalaszám Zalaegerszegi Atlétikai Klub. A megjelenteket, köztük Balaicz Zoltán polgármestert és a Magyar Atlétikai Szövetség képviselőjét, Lengyák Györgyöt  Kámán Vilmos levezető elnök köszöntötte, majd egyperces néma felállással emlékeztek a legutóbbi közgyűlés óta elhunyt Kovács Tamásra  és Tóth Jánosra.

Balaicz Zoltán  valamennyi résztvevő nevében mielőbbi gyógyulást kívánt Szakály István  ügyvezetőnek, aki betegség miatt nem tudott részt venni a közgyűlésen. A polgármester ezt követően szólt arról, hogy a Zalaszám-ZAC eredményeivel idén is öregbítette a város hírnevét, az önkormányzat az egyesületet kiemelt kategóriában kezeli.

Zalaegerszeg 1996-tól a Nemzet Sportvárosa, 46 sportágban 71 egyesületet támogat. Ez más megyei jogú városokhoz képest is kiemelkedő, sőt százalékos arányban az országban a legmagasabb. A Zalaszám-ZAC a 2019-es költségvetés tárgyalásakor is számíthat hasonló támogatásra.

Dr. Szász Péter, a Zalaszám Informatikai Kft. ügyvezetője szerint a főszponzor és az egyesület között kiváló az együttműködés. - Ha úgy látjuk, hogy az eredményesebb munkához többlet támogatás szükséges, akkor az önkormányzathoz hasonlóan emeljük a tétet – mondta a klub régi támogatója.

Barta András, a felügyelő bizottság elnöke ismertette a kiadások, bevételek és költségek számadatait. A sporteredmények mellett a gazdálkodás sikerei is jelentősek - állapította meg az elnök.

Lengyák György, a Magyar Atlétikai Szövetség képviseletében kiemelte, hogy Zalaegerszegen példaértékű a versenyzők, az edzők, a vezetők és a szponzorok hozzáállása és ez az eredményességben is jelentkezik.

A közgyűlés a beszámolókat egyhangúlag elfogadta, majd jutalmazták a kiemelkedő eredményeket elért sportolókat, edzőket. A 60 éves Kámán Ferenc ZAC pecsétgyűrű elismerésben részesült.

A rendezvény zárásaként a sportolókat vacsorán, a vezetőket és meghívottakat fogadáson látták vendégül az esemény szervezői. (forrás: ZAC)

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.