Döntött a magyar csapat tokiói részvételéről a MOB közgyűlése

December 8-án tartotta Idei utolsó közgyűlését a Magyar Olimpiai Bizottság. A jelenlévők elfogadták a Buenos Aires-i ifjúsági olimpia beszámolóját, tájékoztatást kaptak a MOB 2028-ig tervezett stratégiájával kapcsolatos elképzelésekről, valamint döntöttek a magyar csapat tokiói olimpiai részvételéről. Napirenden volt a Magyar Olimpiai Akadémia tevékenysége, a mexikói jubileumi emlékút és a Buenos Aires-i Olympism in Action fórum is.

A Magyar Olimpiai Csapat 2020-as,  tokiói olimpiai részvételéről az előterjesztést a tagok egyhangúlag elfogadták. Emlékeztetőül: két vitorlázó, Berecz Zsombor és Érdi Mária szerezte az első kvótákat az 594 nap múlva kezdődő játékokra; a kvalifikációs versenyek jelentős részét 2019-ben rendezik. Négy jelentős világbajnokságnak: az asztalitenisznek, a vívónak, a kajak-kenunak és az öttusának Magyarország ad otthont.

A közgyűlés elfogadta a Buenos Aires-i, 3. Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékok beszámolóját, melyről Fábián László sportigazgató és Dósa Viktória csapatvezető adott összefoglalót. Az éremtáblázaton az országok között a 4. helyen végeztünk 12 arany-, 7 ezüst és 5 bronz-, összesen 24 éremmel. A nem hivatalos pontversenyben hatodikok lettünk (a MIX-eredmények figyelembe vétele nélkül).

A célként meghatározottnál lényegesen több, 20 sportágban jutott ki magyar versenyző az ifjúsági olimpiára. A 79 magyar fiatal közül 27 nyert érmet, a pontszerzők száma 57 fő (MIX-eredmények nélkül). Az eseményen 206 ország 3998 versenyzője vett részt; 32 sportág 36 szakágában összesen 241 számban osztottak érmet.  Az olimpia.hu-n megjelent teljes beszámoló a mellékletben olvasható

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.