A stabil futás volt az idei fő cél

Huller Dániel, az év legjobb fiú ifjúsági atlétája 2018-ról, a jövő évről

A MASZ évzáró díjkiosztó gáláján Huller Dániel, a Dunakeszi VSE versenyzője az Év Ifjúsági Fiú Atlétája  elismerésben részesült. A győri U18 EB-n aranyérmes, a Buenos Aires-i Ifjúsági Olimpián ezüstérmes 400 gátas/84 cm  az alábbiakban foglalta össze idei évét. az eredmények hátterét.

Célkitűzések, felkészülés – „- Az év elején elsősorban az volt a meghatározott terv, hogy az év fő versenyére, az U18 Európa-bajnokságra egy szép, stabil futást össze tudjunk hozni. Ekkor még számításban nem voltak célok, csak a futás stabilitására törekedtünk. Ezt a feladatot sikerrel teljesítettük, melyhez a külföldi edzőtáborokban és az itthoni edzéseken a felkészülés zökkenőmentesen zajlott. Az alapozás során a két évvel ezelőtti Európa-bajnok edzőtársam, Eszes Dániel nagyon sok feladatban segített. Próbáltam az ő példáját követni.

A nyár emlékezetes versenye - Az elképzeléseimet sokszorosan túlszárnyaltuk, melynek rettenetesen örülünk, mind jómagam, és mind edzőim Maracskó Pál és Orosz Ákos egyaránt. Véleményünk szerint ebből az évből többet nem lehetett volna kihozni.  A győri Európa-bajnokság legemlékezetesebb pillanataira még most is meghatódva gondolok vissza, mert a fülemben hallom a több száz magyar szurkoló hangját, akik üvöltik a célegyenesben, hogy "Hajrá Daniii!!!"

A kezdet és a jövő év - Azt atlétikai pályafutásomat négy éve kezdtem, de előtte is jártam különböző atlétika szakkörökre az iskolában. Első alkalommal mikor beléptem az egyesületbe, már láttam a jövőt, hogy igen, én ezt fogom csinálni. Mikor elkezdtem, akkor is már a két nevelőedzőim karjaiban voltam. A további tervek között szerepel, hogy jövőre a Svédországban megrendezésre kerülő Junior Európa-bajnokságra kijussak. Mivel még a korosztályom fiatalabbjai között leszek, ezért elsődlegesen egy szép tapasztalattal szeretnék gyarapodni. (hd/ml)

 

Huller Dániel 400 gát/84 cm, YOG - második hely

Dátum: 
16 October 2018
Szerző: 
LGy
Linkelt videó (Youtube, Vimeo)
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.