Orbán Éva örökség díjat kapott

Korábbi edzője, Dan Lange és a négyszeres olimpiai bajnok Allyson Felix társaságában vehette át Heritage Awardot Orbán Éva, a VEDAC országos csúcstartó, főiskolai világbajnok, háromszoros olimpikon atlétája.

Nem mindennapi elismerésben részesült Orbán Éva  kalapácsvető, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club sokszoros magyar bajnok és válogatott sportolója.  Az egyetem, ahol tanult, a University of Southern California (USC) minden évben kiosztja az úgynevezett Heritage Awardot, vagyis az Örökség Díjat. Ezt az elismerést azok kapják, akik munkájukkal, sporteredményükkel öregbítették az egyetem hírnevét.

„- Dan Lange, a volt edzőm felhívott, hogy szeretné, ha kiutaznék, hogy vele együtt vegyem át a Heritage Awardot – tekintett vissza az eseményre Orbán Éva. – Dan már harminc éve dolgozik az egyetemen, mellette kalapácsvető edzőként is igen sikeres (Atlanta bajnokának, Kiss Balázsnak is edzője volt.- szerk.). Allyson Felixet pedig gondolom nem kell bemutatni, fantasztikus sportoló, négyszeres olimpiai bajnok. Az a megtiszteltetés ért, hogy velük együtt vehettem át díjat” – mondta a veszprémi sportoló.

Orbán Éva elárulta, nagyon meghatódott a díjátadón, amelyre egy beszéddel is készülnie kellett.

„- Dan konferált fel engem, nagyon szép pillanatok voltak. Ő is tudott a tavalyi balesetemről, amely majdnem kettészakította a pályafutásomat. Arról beszélt, mennyire örül, hogy visszatértem a sporthoz, és hogy már a negyedik olimpiámra készülök. A pódiumon én arról meséltem, hogy már nemcsak magamért dolgozom, mióta edzőnek álltam.

Elmondtam, óriásit fordult velem a világ, és mondjuk tíz évvel ezelőtt még egyáltalán nem sejtettem, milyen nagyszerű lesz a gyerekekkel együtt, értük dolgozni. Ráadásul a gyerekek tudják, hogy az ő oldalukat is pontosan ismerem. Csak remélni tudom, hogy a tanítványaim legalább annyi örömet kapnak majd a sporttól, amennyit én.” A magyar csúcsot 73,44 méterrel tartó kalapácsvető azt is elmondta, hogy az amerikai utazás előtt megkezdte a felkészülést a 2019-es szezonra.

„- Sokkal jobban haladok, mint tavaly ilyenkor. Egyelőre egyetlen cél lebeg előttem, a 2020-as tokiói olimpia, amelyen mindenképpen szeretnék részt venni. Bár egykori edzőm, Dan Lange azt mondta, nagyszerű lenne, ha megvárnám a 2021-es világbajnokságot, amit ott náluk, Oregonban rendeznek majd, és utána vonulnék vissza, ám én már nem tervezek odáig .”  (forrás: vedac.hu)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.