Rangos elismerés Veszprémben

Munkásságának elismeréséűl  Pro Comitatu  díjat adományozott Kungl Józsefnek, a VEDAC edzőjének a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése.

A Karácsony előtt rendezett ünnepségen a megye érdekében eredményesen tevékenykedő magánszemélyek és közösségek, valamint a Veszprém megye területén kiemelkedő munkát végzők elismerésére alapított díjban részesült Kungl József, a Simonyi iskola volt testnevelője, a VEDAC aktív edzője.

Kungl József  testnevelői pályája mellett a Bakony Vegyész Torna Club-ban kezdte atlétaedzői pályáját a múlt század 70-es éveiben, majd annak jogutód klubjaiban, a Veszprémi SE-ben és a VEDAC-ban folytatta/folytatja napjainkban is.

A kiváló szakember több korcsoportban eredményes tanítványai közül felnőtt szinten Bata Gergely és Stáhl Ágota országos bajnoki címet szerzett; Hegyi Judit, Komendánt Péter és Gönczöl Máté érmes helyen végeztek. Nevelőedzőként olyan tehetségeket fedezett fel a magyar atlétikának, mint a sokszoros országos csúcstartó, főiskolai világbajnok Tóth Lívia, a kalapácsvető olimpikon Tudja Julianna, a Sport TV műsorvezetőjeként ma is ismert, kitűnő magasugró, Fazekas Erzsébet és a későbbi klasszis magasugró Bakler Zoltán. (forrás: hajraveszprem.hu)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.