Összetett versenyzőink készülnek a fedett EB-re

Krizsán Xénia és Zsivoczky-Farkas Györgyi nyilatkozata/ videó

A tavalyi fedettpályás világbajnoki  hatodik hellyel az idei fedett Európa-bajnoki indulást is kiharcolta Krizsán Xénia. A magyar összetett versenyző ötpróba egyénicsúcs javításért utazik majd Glasgow-ba. Az Echo TV  stábja a BOK csarnokban kereste fel a Krizsán Xéniát, aki edzőjével, Szabó Dezsővel  éppen a súlylökés technikai elemeit gyakorolta.

 „- Körülbelül két hónapom van úgymond a csúcsformáig. Még nagyon a forma előtt járunk. Jövő héten gátfutásban és magasugrásban már versenyezni fogok” - nyilatkozta a fedett VB-n és a szabadtéri EB-ken már előkelő helyen végzett, U23 EB aranyérmes Krizsán Xénia.

Az MTK Budapest atlétája egyike annak a tizenkét ötpróbázónak, aki 2018-as eredményének köszönhetően biztosan ott lehet a kontinensviadalon. „- Már a hatba jutásért is egyéni csúcsot kell majd elérnem. De hát nincs is más lehetőségem, mert nekem is ez a célkitűzésem, hogy a legeslegjobb formámat tudjam nyújtani.”

A 2018-as esztendő  a sérülésekről szólt Zsivoczky-Farkas Györgyinek. A fedettpályás Európa-bajnoki bronzérmes ötpróbázó idén ismét szeretne maradandót alkotni. A Bp.Honvéd tavaly balszerencsés versenyzője végre fájdalmak nélkül készül edző-férjével, Zsivoczky Attilával  az idei fedett szezonra

„- Az elmúlt évben sajnos fedettpályán nem jutottam ki a világbajnokságra. Nyáron viszont több sérülés is akadályozott, és ezért a berlini Európa-bajnokságot nem is tudtam befejezni.” - nyilatkozta szintén az Echo Televíziónak az olimpiai- és VB döntős, fedett EB dobogós összetett versenyző.

A két évvel ezelőtti rangos, belgrádi bronzérem óta Zsivoczky-Farkas Györgyi gátfutó technikája is javult, így ha kijut az EB-re, ismét emlékezeteset alkothat. „- Először az önbizalmamat kell visszaszerezni, és szerintem azt a versenyek kapcsán fogom tudni. Úgyhogy nagyon remélem, hogy majd a fedettpályás versenyeim jól sikerülnek.” (echotv.hu alapján)

 

Zsivoczky-Farkas Györgyi a fedett EB felkészülésről

Dátum: 
7 January 2019
Szerző: 
Echo Sport
Linkelt videó (Youtube, Vimeo)

Krizsán Xénia a fedett EB felkészülésről

Dátum: 
7 January 2019
Szerző: 
Echo Sport
Linkelt videó (Youtube, Vimeo)
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.