EB-szintek szombaton

Budapesten négy, Bécsben egy atlétánk Glasgow-i szinten belül/ Videó

Budapest régió Nyílt Fedett pályás Bajnokságával megkezdődött a 2019. évi hazai, tető alatti bajnoki versenyidény. Az elkövetkező hétvégeken országos bajnokságok következnek, nyílt versenyek társaságában. A január 19-i idénynyitó rögtön rangos látnivalóval indult, hosszú kihagyás után ismét rajthoz állt Márton Anita, a súlylökés regnáló fedett pályás világbajnoka. A dobókörnél összegyűlt szép számú hozzáértő közönség bíztató tapsa közepette a Békéscsabai AC versenyzője 17,22 méteres  teljesítménnyel nyitotta téli versenyszériáját.

„- Három hete kezdtünk el lökni, amely nem indult könnyen – mondta Márton Anita az eredményhirdetés előtt. - Örülök ennek a 17 méter feletti lökésnek, EB-szint is lett. Habár jobban kezdtem az előző években, de van még bőven lehetőség. Még nem találtam bele egyetlen egy lökésbe se, kell még egy kis idő, hogy visszaszerezzem régi önmagamat.

Szerencsére elég sok versenyem van. Jövő héten Bostonban állok dobókörbe, az első Word Indoor Tour állomáson. Majd Torun, Düsseldorf a nemzetközi program és közben itthon is elindulok minden lehetőségen. Versenyről versenyre tudok egyre jobban belelendülni, szeretnék minden alkalmat kihasználni.”

„- Gyakorlatilag az egész alapozást szinte a nulláról kezdtük – tette hozzá Eperjesi László, a fedett pályás vb győzelme mellett kétszeres fedett Európa-bajnok, kilencszeres fedett magyar bajnok atlétanő edzője. -  Az igaz, hogy Anita a kimaradt időszakban felsőtestre tudott dolgozni, de az oly fontos lábmunka teljesen kimarad, nem terheltük. Ezt november elején kezdtük el. Most teljesen rendben van, minden munkát el tud végezni.

Fizikálisan olyan állapotban van, mint tavaly a világbajnokság megnyerése előtt. A technikai oldalt kell fejleszteni, ez is fokozatosan, napról napra változik, egyre jobban beletalál. A mai eredmény annyi, amit vártam tőle, 17,22-métert mondtam a verseny előtt. A jövő heti bostoni viadalon akár a 18 métert is elérheti.”

Második helyen a 21 éves Veiland Violetta végzett, aki a 15,73-as eredményével abszolút egyéni csúcsot lökött.

A nagy programú viadalon Márton Anita  EB-szintnél jobb  eredményét továbbiak is követték. Így Vindics Balázs 1:48,52, perces idővel nyerte a 800 métert; Nguyen Anasztázia  7,37-el volt a leggyorsabb 60 méteren és Kerekes Gréta  8,12 mp-el győzött 60 gáton – majd nem sokkal később szintén Eb-szinten belül ért célba a 60 m első előfutamában/7,39 pb.

A több korcsoport hazai élvonalát rajthoz állító idénynyitó verseny további figyelemre méltó eredményei a mellékletben megtekinthetők.

Az EB-szintnél jobb teljesítmények sorába tartozik Szűcs Valdó  bécsi 60 gátas eredménye is, aki 7,80 mp-el ért elsőként célba a Dusika csarnokban. (ml)

 

Csatolt dokumentumok: 

Szűcs Valdó 60g 7,80 mp Bécs

Dátum: 
19 January 2019
Szerző: 
Lengyák György
Linkelt videó (Youtube, Vimeo)
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.