Rajtol az IAAF fedett sorozata

Márton Anita a bostoni indulók között / Gátasaink Párizsban versenyeznek

Hat állomásból áll idén a Nemzetközi Atlétikai Szövetség fedettpályás versenysorozata, melynek szombati első versenyén, Bostonban dobókörbe lép a súlylökő világbajnok Márton Anita i s.

A magyar dobóatléta féléves kihagyás után szombaton tért vissza, és EB-szintet jelentő 17.22 méteres eredménnyel kezdte a fedettpályás szezont. A folytatásban a márciusi Európa-bajnokság előtt az IAAF sorozatának mindhárom olyan állomásán – Bostonban, Torunban és Düsseldorfban – indul majd, melyeken rendeznek női súlylökést.

A hatállomásos szériában öt férfi (400 méter, 1500 m, 60 m gát, magasugrás, távolugrás) és hat női számban (60 m, 800 m, 3000/5000 m, rúdugrás, hármasugrás, súlylökés)  lehet a 20 ezer dolláros fődíjért küzdeni. Minden szakágban a három legjobb eredményt veszik figyelembe. A pontversenyek győztesei szabadkártyát kapnak a jövő évi fedett pályás világbajnokságra.

Az IAAF hírlevele szerint a hatból három versenyre, Karlsruhéban, Birminghamben és Düsseldorfban már minden jegyet eladtak, de a toruni és a madridi viadalon is szinte biztosnak tűnik a telt ház.

Az előzetes nevezések szerint a rajongók biztosan találkozhatnak majd többek között a női rúdugrás olimpiai bajnokával, a görög Ekaterini Sztefanidivel vagy a kubaiak mindössze 20 éves távolugrójával, Juan Miguel Echevarríával,  aki tavaly a megengedettnél kissé nagyobb hátszélben 883 centiméteres eredményt ért el, ami 1994 júliusa óta a körülményektől függetlenül teljesített legnagyobb ugrás.

Az IAAF fedettpályás sorozata, 2019:
január 26., Boston - február 2., Karlsruhe - február 6., Torun - február 8., Madrid
február 16., Birmingham - február 20., Düsseldorf   (forrás: mti)

Január 27-én Párizsban, a  Meeting de Paris Indoor viadal rangos mezőnyében három gátasunk: dr.Baji Balázs, Kerekes Gréta és Kozák Luca  áll rajthoz.

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.