„Szeretnék most is megküzdeni az aranyért”

Márton Anita és Eperjesi László az M1 stúdiójában

Az olimpiai bronzérmes, fedettpályás világbajnok békéscsabai atléta az M1 aktuális csatornán  szerdán reggel elárulta, combizomsérülése után nem volt egyszerű a visszatérés, de aztán versenyről versenyre sikerült egyre jobban teljesítenie.

„- Novemberben kezdtük az alapozást és januárban kezdtünk el lökni. Nagyon nehezen indult, hogy visszarázódjak, hogy visszajöjjenek a mozdulatok” – mondta az atlétanő, aki visszatérése óta három hazai és két nemzetközi viadalon állt dobókörbe, és a január 19-i 17.22 méter után a múlt hétvégén már 18.64 métert ért el.

„- Ez a fejlődési vonal tervezett, mint ahogy minden világverseny előtt. Ahogy közelítünk a versenyhez, Anita formája úgy emelkedik, és reméljük, hogy az Európa-bajnokságon ki fog csúcsosodni”  – nyilatkozott a mester, Eperjesi László.

Az EB-ig még két és fél hét van hátra, s a szakember szerint ott egyáltalán nem elképzelhetetlen egy 19 méteres, vagy afeletti eredmény. „- Ha megnézzük az elmúlt hónap fejlődési görbéjét, akkor ez reális. Most elkezdjük »felgyengíteni a munkát«, és akkor még emelkedni fog a formája” – tette hozzá.

Az EB előtt Márton Anita  még a jövő héten, Düsseldorfban is indul. Szerinte a mezőnyre most megint jellemző, hogy nagyon közel vannak egymáshoz, így az EB-n is szoros versenyre számít.

„- Szeretnék most is megküzdeni az aranyért, bár nem lesz egyszerű. Szerintem 19 méter feletti eredmény kell majd az éremhez és 19,50 körüli a győzelemhez” – jelentette ki a 2015-ös prágai és a 2017-es belgrádi fedett EB bajnoka. Eperjesi László úgy véli: 19.35 - 19.40 körüli dobás már aranyérmet érhet.

Az év fő versenyére, a világbajnokságra a szokottnál később, szeptember végén, október elején kerül sor Dohában, ezzel kapcsolatban Márton Anita úgy fogalmazott: a verseny más felkészülést igény majd, de „Laci bácsi” már dolgozik ezen. (mti)

 

Márton Anita 18,64 m - 2019.02.09.

Dátum: 
9 February 2019
Linkelt videó (Youtube, Vimeo)
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.