A legenda már várja a budapesti vb-t

Budapesten járt Carl Lewis

Carl Lewis, a hazánkba látogató amerikai sprinterlegenda szerda este részletesen megismerkedett a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság terveivel, melyek kapcsán elmondta: minden feltétel adott lesz ahhoz, hogy a magyar főváros a valaha volt egyik legjobb, mégis „emberi léptékű” vb-nek adjon otthont. 

A korábbi legendás atléta külön üdvözölte az elképzelést, hogy a szervezők nem kizárólag tíznapos sportversenyként, hanem fiatalok tömegét megmozgató hatalmas fesztiválként tekintenek a világ harmadik legnagyobb sporteseményére, melyet számos felvezető program előz majd meg. 

A budapesti vb szervezőbizottságának tagjai, Fürjes Balázs és Gyulai Márton a kilencszeres olimpiai bajnoknak bemutatták a magyar atlétika leendő otthona, a Nemzeti Atlétikai Központ makettjét. Lewis szerint ideális a létesítmény mérete, és hogy az esemény idején 40 ezres lelátókat később 15 ezresre visszabontják, szolgálva a hosszú távú fenntarthatóságot, a helyi lakosok, egyúttal a sportág érdekeit.

Carl Lewis felidézte, a mai napig jó szívvel gondol vissza az 1984-es Budapest Nagydíj atlétikai versenyre az egykori Népstadionban, és a 61. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálára örömmel tért vissza a magyar fővárosba.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.