Négy atlétánk is elődöntős a Fedett Eb-n

A magyar atléták második napja Glasgow-ban

A Fedettpályás Európa-bajnokság második versenynapján hat atlétánk lépett pályára az Emirates Arénában. 

A sort Nguyen Anasztázia nyitotta, aki két számban is - 60 m, távolugrás - teljesítette az Eb-szintet, Glasgow-ban azonban csak távolugrásban indult, világversenyen először mérettette meg magát ebben a számban a 6-szoros fedettpályás magyar bajnok. A szám selejtezőjében 6.28 méteres ugrással a 17. helyen végzett.

Őt két sprinter követte: Szabó Dániel és Sorok Klaudia 60 méteren álltak rajthoz. Szabó Dániel a legrövidebb sprinttáv tavalyi országos bajnoka, aki első fedett kontinensbajnokságán mutatkozott be, 6.88 másodperces idővel az előfutamok összesítését követően a 33. helyen zárt. Sorok Klaudia idén első fedettpályás országos bajnoki címét nyerte, 60 m gáton hajszállal maradt el a nevezési szinttől.

A győriek kiválósága Glasgow-ban továbbra is remekelt, egyéni csúcsát beállítva - 7.37 - bejutott a kontinensbajnokság elődöntőjébe, ahol tartva stabil formáját alig elmaradva egyéni csúcsától, 7.39 másodperces idővel 18.helyen végzett az Európa-bajnokságon.

A délelőtti programot gátfutóink zárták, nem is akárhogyan. Szűcs Valdó, Kerekes Gréta és Kozák Luca 60 méter gáton voltak érdekeltek. Szűcs Valdó idén új egyéni csúccsal nyerte a számot az országos bajnokságon, most Glasgow-ban ismét megmutatta, kirobbanó formában van, egyéni legjobbját - 7.69 - beállítva könnyedén, helyezéssel jutott tovább az elődöntőbe, amely vasárnap 12:05-kor kezdődik.

Kerekes Gréta és Kozák Luca továbbra is fantasztikus formában vannak. Két hete a BOK Csarnokban a Fedettpályás Magyar Bajnokságon mindketten új egyéni csúcsot futottak, ráadásul mindösszesen 1 század döntött közöttük a bajnoki cím sorsáról. Érdekességképp: a kontinensbajnokságon a két debreceni gátas előfutamban elért eredménye közt ismét csak 1 század különbség volt. Mindkét atlétánk könnyedén, helyezéssel, 8.09 és 8.08 másodperces időkkel jutott tovább az elődöntőbe, amelyet az Eb zárónapján 12:25-től rendeznek.

A Glasgow-i Fedettpályás Európa-bajnokságon vasárnap négy atlétánk lép pályára:

12:05 Szűcs Valdó - 60 m gát elődöntő  -  12:25 Kozák Luca - 60 m gát elődöntő
12:33 Kerekes Gréta - 60 m gát elődöntő  -  13:20 Márton Anita - súlylökés döntő

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.