Kozák Luca és Kerekes Gréta döntős az Eb-n

Kozák Luca 7,97-es új országos csúccsal került fináléba

A Fedettpályás Európa-bajnokság zárónapján négy versenyzőnk lépett pályára. Az előfutamból - egyéni csúcsát beállítva - elődöntőbe jutó Szűcs Valdó nyitotta a sort délelőtt.

A 60 m gát idei országos bajnoka az elődöntőben is stabilan futott, néhány századdal elmaradva egyéni elgjobbjától, 7.75 másodperces idővel ért célba. A zalaegerszegiek kiválósága 12. helyen végzett Glasgow-ban.

Ezt követően is a gátasoké volt a főszerep. A hölgyek elődöntőjében először az U23 Európa-bajnoki bronzérmes, korosztályos országos csúcstartó, Kozák Luca állt rajthoz. Luca fantasztikus futással, új országos csúccsal:  7.97  másodperces idővel első helyen  jutott be a döntőbe (régi csúcs 8,00 Siska Xénia 1985). 

A befutót követően Luca jobb bokája megbicsaklott, kompressziós kötés került a bokájára. Versenyzőnket a válogatott egészségügyi szakemberei kezelik, hogy minél panaszmentesebben állhasson oda este a fináléba. 

Kerekes Gréta a rangos mezőnyben megközelítve egyéni csúcsát 8.05-ös idővel könnyedén, helyezéssel került a 19:25-kor kezdődő döntőbe.

A női súlylökés döntője zárta a délelőtti programot, amelyben dobókörbe lépett a magyar atlétika első világbajnoka, a kétszeres címvédő, Márton Anita. Országos csúcstartónk idei legjobb eredményével bronzérmes lett - a szép sikerről külön cikkben bővebben.

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.