Dél-Afrikában versenyzőink

Több szakág is az afrikai kontinensen készül

A téli szezon után ismét visszatértek a Dobó SE legjobb kalapácsvetői a Dél-afrikai Potchefstroomba. Ezúttal bővebb csapattal, tíz versenyzővel kezdték el a 18 napos edzőtábort Németh Zsolt és Németh László edzőpáros irányításával. A dobók már a "szokásos" áprilisi felmérésükön is túl vannak, így a következő közel tíz napban kemény munka következik: délelőttönként dobások, délután sprintek, ugrások és erősítés szerepel a programban, valamint Igaz Bálint masszőr irányításával streching, plank, jóga és core-edzésrészek.

Németh Zsolt: "A felmérésen biztató eredmények születtek. Nem csak a fiatalok, akiknél ez szinte természetes, hanem az idősebbek is több egyéni csúcsot értek el. Így nagyon bízunk benne, hogy versenyzőink nemcsak kijutnak, de eredményesen is fognak majd szerepelni a nyári korosztályos világversenyeken, valamint az őszi dohai világbajnokságon."

A dobók mellett többpróbázóinik, sprintereink és gátasaink is Potchefstroomban készülnek. A kinti feltételekről és az edzőtábor aktuális alakulásáról kérdeztük az érintett edzőket.

Szabó Dezső: "Végre itt vagyunk Dél-afrikában, ahol süt a nap, 25-30 fokos meleg van! Nagyon jó összetételű a több szakágat magába foglaló magyar atléta csapat! Mindenki keményen edz. A versenyzők szuper edzéseket tudnak elvégezni napi kétszer, akár a füves, vagy ha olyan jellegű az edzés, a rekortán boritású pályán. A többpróbázóknak ideálisak a feltételek. A regenerálódásuk is biztosított, van hideg, és melegvízes medence, szauna, akár minden nap maszíroztathatnak vagy különböző kezeléseket kaphatnak Igaz Bálint és Szűts Zoltán fizioterapeutáktól. Az edzők sokat "szakmáznak", megosztják egymással szakmai gondolataikat, így segítve versenyzőik fejlődését. Egyetlen gondunk a két rúdugró lány rúdjaival kapcsolatban volt, sajnos nem hozta el őket a légitársaság. Szerencsére a helyi edzők nagyon kedvesek voltak, kisegítettek minket, és kaptak a lányok kölcsönrudakat. Remélem, hogy a versenyszezon jól fog kezdődni ennek az edzőtábornak köszönhetően!"

Tölgyesi Előd: "Először élvezheti a helyi adottságok előnyeit az idén az U20-as Eb 400 gátjára készülő Mátó Sára. A tengerszint feletti magasság, a füves pálya, a hőmérséklet és a regenerálódási lehetőségek mind a minőségi munka elvégzésének a záloga. A magyar gátasok mellett kihasználják a lehetőséget lengyel, svájci, észt, cseh, szlovák, és német atléták csoportjai is. A jelenlétük és a napi transzfer a pályára, a nemzetközi események hangulatát idézik. Verseny nem a pályán, hanem néha a gátak használatáért van. A három hetes tábor első etapjában sikerült mindent a tervezettnek megfelelően elvégezni, de maradt muníció a hátralévő időre is."

Suba László: "Sajnos a repülőúton Luca lába bedagadt, így még nagyobb odafigyeléssel folytathattuk azt edzést, amit még a gyógyulás érdekében kezdtünk el Debrecenben. De a rendkívül kemény akarat és a szigorú gyógytorna egyre jobb állapotba hozta már. Mindehhez segít a kitűnő adottságú pálya (füves), jeges medence, jó időjárás és jó hangulatú edzőtársak. Kisebb gát gyakorlatok mellett már lendületes futások is szerepelnek a megannyi erősítés és torna mellett az edzéseken. Mivel már tavaly részesei voltunk hasonló tábornak, tudjuk, hogy az elvégzett munkának - ha nehéz is - eredménye lehet a versenyeken, ezért még nagyobb elszántsággal készülünk a napi feladatokra."

Karakas Józsefné: "Egy hete érkeztünk meg. Minden a legnagyobb rendben van. A szálloda és az idő nagyon jó, a pálya és erősítő terem kiváló. Versenyzőim, Deák Nagy Marcell és Nádházy Evelin egészséges, keményen edzenek, a többiekkel közös edzést is csinálunk. Nagyon jó a hangulat, sikeres a tábor."

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.