Kiváló eredmények, egyéni csúcsok Podebradyban

Csapatban egy 3., két 5. és egy 6. hely a válogatott viadalon

Kellemes időjárás fogadta április 6-án szombaton a reggeltől késő délutánig tartó, 87. alkalommal megrendezésre kerülő Podebrady nemzetközi gyalogló verseny résztvevőit.

A legjobban az U20-as versenyben induló és ott a 3. helyen végző lánycsapatunk szerepelt, melyet az egyetlen junior korú versenyzőnk, Dudicében már 50'-en belüli eredménnyel korosztályos Eb-szintet teljesített Csörgő Dóra (Hunyadi DSE) mellett egy ifjúsági - Spiller Tiziana (BHSE) - és egy serdülő - Zsemberi Zsófia (Hunyadi DSE) versenyző alkotott. A 10 km-es távon először induló Spiller Tiziana 51:52-es kiváló eredménnyel ért közülük elsőnek célba, őt a táv nagyrészében gyomorproblémákkal küzdő Csörgő Dóra -53:24- és az 54:02-vel egyéni csúcsot teljesítő Zsemberi Zsófia  követett.

Még mindig a fiatalok versenyeinél maradva a fiúknál Tóth Norbert 45:36-tal idén elérte a tavaly ősszel már teljesített junior Eb-szintet, míg klubtársa, a még ifjúsági Varga Máté -aki két hete Dudincén gyalogolt 46'-on belül, most 46:29 alatt teljesítette a távot. Varga Dávid (MVSI) ezúttal elmaradt Dudincén 47:30-cal elért egyéni legjobbjától. A fiúk összesítésben az 5. helyen fejezték be a versenyt.

A nők versenyében a legjobb magyar az idei első versenyén rajthoz álló Kovács Barbara (Békéscsaba) volt -1:38:31- őt követte Récsei Rita (BHSE) -1:39:38-, akik mindketten I. osztályú eredménnyel értek célba. A harmadik versenyzőnk, Kovács Andrea, a két héttel ezelőtti első női 50 km-es bajnokság győztese épp 10 év szünet után szerepelt ismét a magyar válogatottban (1:46:01). Ez a csapatunk is az 5. helyen ért célba. 

Utoljára a férfiak 20 km-es versenye indult, ahol a tavaszi időszak versenytorlódásai következtében csak két - egyébként 50 km-es specialista - versenyzővel, tartalék nélkül álltunk rathoz. A fiúk kiválóan megoldották a feladatot, mert Srp Miklós 1:28.32 és Tokodi Dávid 1:30:33-as eredményével férfi válogatottunk a 6. helyen fejezte be a küzdemet.

Nem mehetünk el szó nélkül a válogatott viadalhoz ugyan nem tartozó,de számunkra szép eredményeket hozó délelőtti U18-as fiú verseny mellett sem, ahol a három miskolci versenyző Konczvald Tamás (2.), Bánk Leon (3.) és Kocsis Bendegúz (8.) kivétel nélkül egyéni csúcsot teljesített. (UÁ)

(foto: CAS)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.