Félidőben gátfutóink Dél-Afrikában

 

Félidejéhez érkezett a gátfutó keret Dél-afrikai felkészülése Potchefstroom-ban. Az edzések helyszíne többnyire a 400-as füves pálya és a jól felszerelt kondicionáló terem, hetente egy alkalommal szoktunk műanyag pályára menni.

Jól haladunk az edzésekkel és a második héten már érezhető, hogy kezd halmozódni a fáradtság. Ennek ellenére biztató látni a jó sebességű és technikai végrahajítású mozgásokat. Hatékonyak és motiváltak  a csapatban végzett edzések, mind a rövid, mind a hosszú szám képvselői között többen is vannak, akik az edzések "motorjai". 

Az edzői stábon belül folyamatos egyeztetés van arról, ki hogyan tud bekapcsolódni a többiek munkájába. Az edzésfeltételek és az ellátás hibátlan, talán csak a vártnál több esőzéssel nincs szerencsénk, de komolyabban nem befolyásolta az eddigi edzéseket.

Néhány nappal ezelőtt megérkezett Szűts Zoltán fizioterapeuta, aki a tábor hátralévő részében váltja Igaz Bálintot, és segíti a csapat regenerálódását. Az edzőközpontban napi szinten használják sportolóink az edzések után a hideg-meleg vizes medencét is.

A csapat nagy része a tábort követően otthon, a klubjában folytatja majd a felkészülést, és májusban számukra elkezdődik a versenyszezon is.

Néhányan azok közül, akik világbajnoki részvételre esélyesek, májusban edzőtábori körülmények között folytatják még a munkát, és köztük is lesznek olyanok, akik a világbajnokság időpontja miatt csak júniusban kezdik el a versenyzést. (TI)

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.