A Csapatbajnokság elődöntői következnek

Győrben és Miskolcon versenyeznek a csapatok a székesfehérvári fináléba kerülésért

Harmincnégy csapat vesz részt Magyarország 2019. évi Atlétikai Csapatbajnokságán, amelynek elődöntőire a hétvégén kerül sor. A hagyományoknak megfelelően idén is két helyszínen / Keleti csoport, Miskolc – Nyugati csoport, Győr mérkőznek meg az egy, vagy több szakosztályt képviselő együttesek.

Mindkét csoportban népes mezőnyök készülnek a népszerű versenyen való eredményes szereplésre, a már számos rangos verseny és bajnokság sikeres házigazdájaként ismert városokban sok nemzetközi szinten eredményes és elismert atlétát láthatnak majd a CSB-re kilátogatók. A teljesség igénye nélkül a két csoportban olyan hazai sztárok lépnek majd pályára, mint a magyar atlétika első világbajnoka, az olimpiai bronzérmes, országos csúcstartó, 34-szeres magyar bajnok, Márton Anita, az Eb-bronzérmes, U23 Európa-bajnok, junior világbajnok, Halász Bence, az U23 Európa-bajnok, Eb 4., 13-szoros magyar bajnok, Krizsán Xénia, a világbajnoki 6., országos csúcstartó, 16-szoros magyar bajnok, Helebrandt Máté, a junior vb és Eb 2. 3-szoros bajnoki aranyérmes, Gyurátz Réka, az U23 Európa-bajnok, Rivasz-Tóth Norbert, az Eb-ezüstérmes, Universiade-győztes Deák Nagy Marcell, a vb 12., országos csúcstartó, 13-szoros magyar bajnok, Madarász Viktória vagy épp az olimpiai 8., Universiade-ezüstérmes, Fedett Eb-bronzérmes, Zsivoczky-Farkas Györgyi.

Velük együtt versenyeznek majd a felnőtt és utánpótlás világverseny-helyezettek, résztvevők is, mi több, a versenyforma jellege miatt az indulók között megtalálható a hazai atléta társadalom igen széles rétege – a fiataloktól kezdve a régebbi időkben eredményes atlétákig - a ma már edzőként tevékenykedő volt válogatottak, a szeniorként versenyzők és a parasportban sikeresek is.

A végső pontverseny alapján mindkét helyszínről az első hat helyezett kerül az őszi fináléba, amelynek ezúttal is Székesfehérvár ad majd otthont. 2018-ban a Bp. Honvéd SE győzött a döntőben, a GEAC-Ikarus és a DSC-SI - NYSC csapatai előtt. 

Az eredmények a CSB külön honlapján és az atletika.hu nyitó oldalán folyamatosan követhetőek lesznek. 

Mellékletben a Csapatbajnokság elődöntőinek tudnivalói, nevezések.

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.