Ismert az Európa Játékok párosítása

Izgalmas küzdelmek várhatóak a négy csoportban

A II. Európa Játékok keretein belül debütál az Európai Atlétikai Szövetség (EA) forradalmian új versenye, a Dynamic New Athletics (DNA) névre keresztelt viadal, amely a megszokottól eltérő, "a győztes mindent visz" alapon működő, akár a végletekig kiélezett, innovatív csapatverseny. Az első ízben megrendezésre kerülő különleges esemény párosításaira sem kell már várni, a minap hozták nyilvánosságra az első forduló összecsapásait.

Az A-csoportban Németország, Görögország, Svájc, Magyarország, Szlovákia és Ciprus, a B-jelűben Lengyelország, Csehország, Fehéroroszország, Írország, Litvánia, valamint Lettország mérkőzik meg egymással. A C-csoportban Franciaország, Olaszország, Oroszország (kizárólag a független színekben rajthoz állók), Románia, Észtország és Szlovénia találkozik majd, míg a D-csoportot Spanyolország, Ukrajna, Törökország, Portugália, Bulgária, valamint Dánia alkotja. A csoportgyőztesek automatikusan bejutnak az elődöntőbe, rajtuk kívül kvalifikál még az őket követő legjobb két csapat. A többi 18 ország a vígaszágon folytathatja, onnan hatan kerülhetnek be az elődöntőbe, méghozzá a csoportok első két helyezettjei.

A DNA küzdelmei június 23-28. közt zajlanak majd Fehéroroszország fővárosában, Minszkben, a vígaszágas fordulót június 25-én, az elődöntőt június 26-án, a döntőt pedig június 28-án rendezik meg. (info és foto: EA)

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.