Ugrósztárok, futócsillagok

Alakul a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj mezőnye.

Férfi magasugrásban a közönségkedvenc, volt világbajnok, bahamai Donald Thomas ezúttal is jön, mellette az Európa-bajnok német Mateusz Przybylko, a világbajnoki bronzérmes szíriai Majed Aldin Ghazal, az idei fedettpályás Európa-bajnoki ezüstérmes, ukrán Andriy Protsenko, illetve az idei fedettpályás IAAF sorozat győztese, a japán Naoto Tobe és számos más kitűnő ugró erősíti a mezőnyt.

A férfi hármasugrás parádés kínálatából is kiemelkedik a kétszeres olimpiai- és háromszoros világbajnok amerikai Christian Taylor és a minden idők negyedik legjobb eredményével rendelkező, kétszeres világbajnoki ezüstérmes, immár portugál színekben versenyző Pedro Pablo Pichardo csatája.

Női távolugrásban a háromszoros olimpiai- és kétszeres világbajnok, nálunk négyszeres győztes és versenycsúcstartó amerikai Tianna Bartoletta dolga igen nehéznek ígérkezik, mert székesfehérvári ellenfelei között lesz a fedettpályás világbajnok, olimpiai bronzérmes szerb Ivana Španović és több más, az IAAF világranglista legjobbjai között található ugró. És persze lehet, sőt kell szorítani a magyar indulóknak, köztük dr. Nguyen Anasztáziának, aki nagyon jó formában van, és magyar távolugrónőktől régen látott távolságokba jutott már az idén.

Férfi 400 m gáton, a tavalyi berlini Eb-n kis híján a döntőbe jutó Koroknai Tibor erős mezőnyben futhat. A verseny tavalyi győztese, egyúttal csúcstartója, a világbajnoki ezüstérmes, olimpiai bronzérmes Yasmani Copello (Törökország) mellett a riói olimpia további három döntőse, Thomas Barr, Annsert Whyte, Rasmus Mägi, valamint a tavalyi amerikai bajnok Kenneth Selmon is indul.
Női 400 m gáton az olimpiai bajnok amerikai Dalilah Muhammad és a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon tavaly versenycsúccsal győztes jamaikai Janieve Russell a két legesélyesebb induló, de az olimpiai bronzérmes Ashley Spencer, a riói ötödik Georganne Moline valamint a berlini Eb ezüst- illetve bronzérmese, az ukrán Anna Ryzhykova, illetve a brit Meghan Beesley is ott lesz a mezőnyben.

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.