Fantasztikus péntek Boråsban

Remekeltek fiataljaink a Junior Eb 2. napján

Mozgalmas versenynapot tartogatott a péntek is a magyar csapat számára Boråsban az U20 Európa-bajnokságon. 14 versenyzőnk is pályára lépett ma, közülük az esti programban hárman már döntőben voltak érdekeltek. Fiataljaink remek versenyeket vívtak, és sok esetben a jó eredmény mellé továbbjutás, fináléba kerülés is párosult.

A nap első sikerét középtávfutónk, Varga Lőrinc szállította, aki 1:49.16-ot futott 800 méteren, ezzel a harmadik helyen ért célba futamában, így idővel bekerült a döntőbe. Érdekességképp: Lőrincék csoportja diktálta a legnagyobb iramot, így az egész mezőnyt nézve is a harmadik legjobb eredmény a magyar fiúé. Egyéni csúcs, futamgyőzelem, döntő - címszavakban így lehetne összefoglalni Szemerei Levente fantasztikus teljesítményét. Atlétánk 9:04.23-as egyéni csúccsal megnyerte a futamát 3000 méter akadályon, ezzel bejutott a szám vasárnapi döntőjébe. Ugyanebben a számban Kovács Balázs a 12. helyen ért célba. Diszkoszvetésben ifjúsági olimpikonunk, Péringer Márk 50.01 m-es eredménnyel végzett. Ifjúsági Európa-bajnok, Ifjúsági Olimpia-i ezüstérmes gátasunk, Huller Dániel is remekelt, futamgyőztes lett. 52.13-as idővel ért célba, ezzel az egész mezőny második legjobb eredményével került a következő körbe, amely már az elődöntő lesz. Csókás Nikolász szintén 400 gáton indult, 54.26-os idővel zárt.  A hölgyeknél újabb ifjúsági olimpikonunk lépett pályára, Bacsa Fanni 100 m gáton 5. lett futamában.

Női 400 m gáton két atlétánkért is szoríthattunk, örömteli, mindketten magabiztosan "hozták a kötelezőt". Korosztályos országos csúcstartónk, junior Eb-döntős tehetségünk, Mátó Sára 59.48-as idővel első lett futamában, míg ifjúsági olimpikonunk, Molnár Janka 59.04-gyel a második helyen került tovább. A délelőtti programban még a női kalapácsvetést figyelhettük érdeklődve, ahol szintén két magyar lépett dobókörbe. Németh Zsanett 60.66 métert ért el, ezzel a 6. legjobb eredménnyel bekerült a döntőbe, Brandl Lilla 56.54 méteres dobással, nem sokkal elmaradva egyéni csúcsától, zárta a selejtezőt.

Az esti programban jött három döntő, három magyar fiatallal. Pázmándi Dominik a selejtezőből első helyen jutott a távolugrás fináléjába, a döntőt ellenszélben rendezték, ám a szolnokiak kiválósága remekül megbirkózott az "elemekkel", 7.48 méteres (-0.9) teljesítménnyel Junior Európa-bajnok-i 4. lett. Tavaly Győrben a hazai rendezésű U18 Európa-bajnokságon ezüstérmes lett, majd októberben Buenos Airesben az Ifjúsági Olimpián 4. helyen végzett Takács Boglárka, korosztályos országos csúcstartónk. Sprinterünk most a Junior Európa-bajnokságon is tündökölt, magabiztosan lépkedett előre a döntőig, ahol a 8. pozcióban ért célba. A nap zárószáma számunkra a férfi kalapácsvetés fináléja volt, amelyben újabb szenzációs sikernek örülhettünk: Varga Donát kétszer is megjavította élete legjobbját, végül 78,43 m-es dobással, óriási egyéni csúccsal az előkelő 4. helyen zárt.

Folytatás szombaton.

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.