Kácser Zita és Csere Gáspár a félmaraton ob bajnokai

Magyarország Félmaraton Bajnoksága vasárnap Budapesten szólította rajthoz a szakág képviselőit a 34. Wizz Air Budapest Nemzetközi Félmaraton keretein belül. A főváros legszebb pontjait érintő hagyományos eseményen a magyar bajnoki címet a férfiaknál 1:07:14-es idővel a BEAC olimpikonja, Csere Gáspár, a hölgyeknél pedig a múlt hétvégén olimpiai és vb-szintet teljesítő, akadályfutó országos csúcstartónk, Kácser Zita szerezte meg 1:14:49-cel. Mindkét győztes szezonbeli legjobb idejét érte el a bajnokságon.

Ami a további dobogósokat illeti, az urak versenyében az ezüstérmet egyéni csúccsal, 1:07:23-mal Jenkei Péter nyerte, míg a bronzérmes 1:07:59-es idei legjobbal Farkas Dárius lett. A hölgyeknél a pódium második fokára egy olimpikon, az 1:16:28-as szezonbeli legjobbját futó Erdélyi Zsófia, a harmadikra pedig az 1:16:48-as egyéni csúcsot elérő Garami Katalin állhattak fel.

A hagyományoknak megfelelően, ahogy arról már hírt adtunk, az idei félmaraton ob is részét képezi az atlétikai CSB Döntőnek, a helyezettek közül csapatbajnoki pontot kapnak a CSB-re is határidőig benevezett versenyzők.

Mellékletben a bajnokság jegyzőkönyve.

(foto: MTI)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.