IAAF: újraválasztották a szövetség elnökének Sebastian Coe-t

Újabb négy évig a szervezet élén

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) dohai kongresszusán szerdán újabb négy évre Sebastian Coe-t választotta meg elnöknek. Ugyanitt született döntés arról is, hogy a rendszerszintű doppingolás miatt az egyszer már lebukott orosz sportolók nem indulhatnak a világbajnokságon.

Az 1500 méteres síkfutásban 1980-ban és 1984-ban is olimpiai bajnoki címet nyerő brit korábbi középtávfutó, Lord Sebastian  2015 óta vezeti az IAAF-t, akit a szövetség dohai kongresszusán szerdán további négy évre újraválasztották. Ellenjelöltje nem volt a régi-új elnöknek.

A kongresszus megerősítette a tanács hétfői döntését, amely szerint fenntartja az orosz szövetség 2015-ben kezdődött eltiltását. A tagok 164:30 arányban támogatták azt a javaslatot, hogy Oroszország az országban tapasztalt rendszerszintű doppingolás miatt nem indíthat versenyzőt a pénteken kezdődő dohai világbajnokságon, akárcsak 2017-ben. Harminc orosz sportoló, akinek korábban nem volt doppingesete, az IAAF külön engedélyével, semlegesként szerepel majd a vb-n.

A kongresszuson választották meg az IAAF Tanácsának 13 új tagját is, a névsor a mellékelt linken megtalálható. A dohai diplomáciai esemény kétségtelenül korszakalkotó is, ugyanis a mostani kongresszuson választottak meg először női jelöltet alelnöknek. Az IAAF első női alelnöke a kolumbiai egykori 400-as, a távon olimpiai bronzig jutó Ximena Restrepo lett. (forrás: MTI, foto: @ GETTY Images)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.