Egy hétvége, két női ifjúsági országos csúcs!

Budapesten nem rendeztek versenyt a mögöttünk hagyott hétvégén, külföldön viszont sokfelé indultak magyarok – talán épp ezért.

A legtöbben Pozsonyba utaztak, ahol szombaton az utánpótláskorúak számára rendeztek rangos viadalt, vasárnap pedig a felnőtteknek. Nos, mi ott a legjobban egy utánpótláskorú atlétánk eredményének örülhettünk – a felnőttek között. A még mindig csak 16 éves Varga Gréta (kiemelt kép) hallatott újra magáról a decemberi mezei futó Európa-bajnokságon elért bravúrja után, amikor hetedik helyen ért célba a húszévesek között: ezúttal már senkit sem engedett maga elé a felnőttek mezőnyében 1500 méteren, ráadásul 4:24.00-s ideje új országos ifjúsági csúcs! Ugyancsak jó időt futott ugyanott Szűcs Valdó 60 gáton, aki szintén nyert, 7.71 másodperces teljesítménye pedig csupán egyetlen századdal gyengébb az idei fedett pályás világbajnokság indulási szintjénél, és csak kettővel az egyéni csúcsánál. Megállapíthatjuk: jól kezdte az évet.

Átélhette a győzelem élményét a szlovák fővárosban Kiss Gergő (1:54.59) 800 valamint Bicsák Bence (8:14.67) 3000 méteren is, az ő időeredményeiknél azonban volt már jobb idén is. Nem nyert, viszont második helyezettként is idei legjobb magyar eredményt ért el 800 méteren Wagner-Gyürkés Viktória 2:07.42-vel, illetve szintén a dobogó második fokára állhatott fel a női 60 gát döntője után a 8.31-et futó Sorok Klaudia. További jó hír Pozsonyból, hogy Máté Tamás 6.83-mal nemcsak egyéni csúcsot, hanem honi ranglistavezető időt futott 60 méteren, míg Illovszky Dominik (6.86) és Csóti Jusztina (7.56) beállította eddigi legjobbját ezen a távon.

Egy nappal előtte a pécsi Farkas Bence érte el a legbíztatóbb magyar eredményt Pozsonyban, amikor 34.39 másodperc alatt futotta le a 300 méteres távot, és jó napjuk volt a PSN Zrt. atlétáinak szombaton, mert ugyanaznap Garamvölgyi Petra új országos ifjúsági rekordot (3.92) ugrott rúddal Stockholmban. Több, mint 22 éves csúcsot adott át a múltnak! Remekül ment a Just pole vault! elnevezésű versenyen Nagy Marcellnek is, ő 4.93 méteres teljesítménnyel fedett pályás egyéni rekordot ért el – és ugrott mindössze 17 évesen a versenyszám magyar felnőtt ranglistájának az élére.

Sok tehetséges fiatal rúdugrónk a szomszédos Ausztria linzi viadalán mérette meg magát, a legmagasabbra a második helyen végző Szabó Diana és a harmadik Hornácsik Gréta jutott, ők 3.80 métert teljesítettek, ugyanott Szabó Beatrix megnyerte a hármasugrást 12.37-tel. Akadtak, akik pedig Amszterdam felé vették az irányt versenyzési lehetőséget keresve, ahol az European Athletics Promotion versenysorozata keretében állhattak rajthoz: az eredmények pontértékei alapján Schmecz Fanny 7.62-es 60 métere kívánkozik az élre, amellyel a negyedik helyet szerezte meg, míg Eszes Dániel 8.10 másodperces 60 gátas idei legjobbja bronzérmet ért.

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.