Akár Nyíregyházán is lehet fedettpályás országos bajnokság

Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke a szabolcsi megyeszékhelyen tájékozódott a folyamatban lévő atlétikai centrum beruházásról.

A városvezetőkkel folytatott egésznapos egyeztetés során szó esett arról is, hogy a legjobb esetben előfordulhat akár az is, hogy a magyar atlétika történetében először vidéki város rendezheti meg a hazai fedettpályás atlétikai szezon legfontosabb eseményét, az országos bajnokságot.

Köztudott, hogy a régióban már csak Magyarország nem rendelkezik megfelelő fedettpályás létesítményrendszerrel, éppen ezért örvendetes, hogy a komoly atléikai múlttal is büszkékedő szabolcsi megyeszékhelyen – alig egy esztendő múlva – méltó körülmények között rendezheti meg Nyíregyháza és a  Magyar Atlétikai Szövetség a fedettpályás országos bajnokságot. 

Persze ehhez nagyon sok mindennek kell még történnie, de ahogy a közhely is mondja, ha minden csillag úgy áll az előttünk álló esztendőben, nem lesz akadálya annak, hogy Közép-Európa egyik, ha nem a legkorszerűbb atlétikai centrumát országos bajnoksággal nyissuk meg, adjuk át a magyar sportéletnek.

A Modern Városok Program állami sportcélú támogatásából, készül a 47 ezer négyzetméterre tervezett létesítmény. A 20 méter magas, 12 ezer négyzetméteres csarnok északi felében alakítják ki a versenypályát, lelátóval. A déli részen húzódó négyszintes épület irodáknak, orvosi szobáknak ad teret, de helyet kap a masszázsterápia és a jakuzzi is, a sportolók rekreációs igényeihez alkalmazkodó szolgáltató egység. Lesz étterem, büfé, 24 ágyas szállodai szárny, illetve a nemzetközi események közvetítését szolgáló tv-stúdió és egyéb kiszolgáló helyiségek.

A központ a szabadidős sportoknak és sportolóknak is barátja lesz 2021 tavaszától, hiszen konditerem és nyilvános kocogópálya is épül a Tiszavasvári úton. 

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.