Sorra dőltek az egyéni csúcsok a fedettpályás országos bajnokság nyitónapján

Szombaton, a BOK-csarnokban rendezték Magyarország fedettpályás atlétikai bajnokságának az első napját. Szép számban gyűltek össze a sportolók és a szurkolók egyaránt a szezon egyik legfontosabb hazai versenyére, melyet élőben közvetített a Magyar Atlétikai Szövetség YouTube csatornája

Az első döntőben olimpiai bronzérmes súlylökőnk, Márton Anita volt érdekelt. Ugyan Anita ezúttal nem tudott 18 méter fölé kerülni, így is begyűjtötte az aranyérmet. Ezután jött a férfi hármasugrás, amelyet Galambos Tibor rendkívül izgalmas versenyen, utolsó – 15.42 méteres – kísérletével tudott megnyerni.

A női rúdugrásban Garamvölgyi Petra újra U18-as országos csúcsot ugrott, ezúttal 4.10 méterrel. A mezőny erősségét mutatja, hogy a győzelemre ez sem volt elég, hiszen Klekner Hanga 4.30-as egyéni rekorddal állhatott a dobogó legfelső fokára.

5000 méter gyaloglásban a győztes, Venyercsán Bence és a bronzérmes Varga Máté is egyéni csúcsot ünnepelhetett.

Ezután a legrövidebb táv következett: a női 60 métert Farkas Petra 7.54-gyel nyerte, míg a férfiaknál a 6.74-es idei legjobbját futó Szabó Dániel nem talált legyőzőre.

A 60 méter megnyerése után Farkas Petra távolugrásban is közel állt a végső sikerhez, de 6.56-os egyéni csúcsa csupán a második helyre volt elég, ugyanis dr. Nguyen Anasztázia is megjavította legjobbját, és 6.58-cal meghiúsította Petra duplázását.

A női 1500-at Wagner-Gyürkés Viktória magabiztosan nyerte meg, míg a férfiaknál ezen a távon Pápai Márton ért elsőként célba óriási hajrával, de mivel rálépett a vonalra, kizárták. A győzelmet így Szögi István húzta be 3:44.32-es egyéni csúccsal.

Az utolsó futószám a 400 méter volt: a nőknél Molnár Janka bizonyult a legjobbnak, a férfiaknál pedig Huller Dániel tudott nyerni, aki kiszorított helyzetben oldotta meg a hajrát.

Zárásként magasugrásban Jankovics Dániel lett az első, 2.15 méterrel. Daninak 2.20-ra is rendkívül ígéretes kísérletei voltak, de ezúttal ezt a magasságot nem sikerült abszolválnia.

A részletes eredménysor ITT található.

Lengyák György videói:

400 m-es női síkfutás első időfutam        

400 m-es férfi síkfutás első időfutama   

400 m-es férfi síkfutás második időfutama          

dr. Nguyen Anasztázia ugrása 1.                 

Farkas Petra ugrása 1.                                    

dr. Nguyen Anasztázia ugrása 2.          

Farkas Petra ugrása 2.                                   

dr. Nguyen Anasztázia ugrása 3.                 

Garamvölgyi Petra biztató kísérlete a 4,20 m-en 

Folytatás vasárnap!

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.